avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare post desfiintat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare post desfiintat!

Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
maria25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 3 Iunie 2009
Avand in vedere ca dupa aceasta desfiintare de post seful meu a angajat un om in locul meu care este mult mai slab pregatit decat mine as mai putea face ceva? Sa-l pun sa ne dea niste teste , patroana sunt sigur ca nu stie decat ce a auzit de la seful meu si cei care l-au sustinut, ea nici macar nu ma cunoaste personal.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
maria25, utilizator
1. Faptul ca a angajat o persoana mai putin pregatita profesional decat dvs. este problema angajatorului. Daca este adevarat el va fi cel care pierde.
2. Dvs. nu puteti sa-l supuneti unor teste. Asta este tot problema angajatorului.
3. Sa nu uite sa va platesca c/val. CO neefectuat.
4. Dvs. de ce nu ati incercat sa vorbiti cu patroana si sa-i spuneti tot ce ati spus aici? Poate asa afla si ea ce se intampla in firma ei.
Poi m-am gandit ca e foarte greu, dar acum cand nu mai am nimic de pierdut am zis sa incerc macar sa-i arat cine sunt si sa ma cunoasca asa cum sunt nu cum au aruncat altii vorbe.
Nu aveti ce pierde, este dreptul dumneavoastra sa incercati aceasta.
Rar sunt in zilele noastre persoanele ccare sunt asa de hotarate ca si dumneavoastra. Numai cine inceraca ....reuseste. Succes.
Cel mai nasol in Romania e ca peste tot se da spaga iar cei mici ca mine nu au nici o sansa, pur si simplu esti legat de maini si picioare, nimeni nu te ajuta iar autoritatile care ar trebui sa ajute in astfel de situatii (si care sunt platite pentru asta) sunt burdusite de spaga. Oare chiar nu se poate face nimic cu coruptia asta? Am prieteni care au pierdut cu dreptatea in mana.X-(

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Un sfat si pentru noi seful nu vrea sa imi dea somaj alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Probabil ca mai exista topicuri cu astfel de intrebari, insa sunt asa de abatuta incat nu am rabdarea necesara sa caut. Problema noastra este urmatoarea : ... (vezi toată discuția)