avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie agentie modele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie agentie modele

Buna ziua,

Am fost inselata de o agentie de modele din Bucuresti. Mai exact acum mai multe luni am fost acostata in zona Universitate de o persoana care in schimbul sumei de 70 ron s-a angajat ca in decurs de 1 an sa ma cheme la cateva sedinte foto pentru promovarea unor produse cosmetice in care nu numai ca imi voi recupera cei 70 ron dar voi castiga o suma si mai mare de bani in urma acestor sedinte foto.
Am incheiat o conventie cu respectiva agentie si am primit un bon fiscal pt. cei 70 ron. Evident ca nu am mai auzit nimic de ei de atunci, anul aproape ca se face si eu am ramas cu banii dati. In perioada asta am sunat de mai multe ori la ei si de fiecare data mi s-a spus ca inca nu s-a ajuns la categoria mea de varsta dar o sa fiu chemata la sedinte foto, si o sa-mi recuperez banii. La o simpla cautare pe internet dupa numele agentiei, am aflat cu stupoare de zeci de oameni in aceeasi situatie care au fost inselati si au ramas cu banii luati, unii chiar cu sute de euro.

Ce se poate face? Unde pot depune sesizari, reclamatii? Inselatoria e clara, mi s-au promis niste lucruri (sedinte foto, inclusiv participari la evenimente) si nu am primit nimic in schimbul banilor dati.
Cel mai recent răspuns: Viespe@ , utilizator 15:00, 7 August 2021
Eu m-am suparat pentru ca dumneavoastra imi spuneti ca astfel de hoti pot scapa basma curata. O asemenea abordare eu nu o inteleg. Asta inseamna ca in Romania hotia este legalizata (adevarul e ca este legalizata, dar pana intr-un anumit punct, nu cred ca atat de flagrant). Eu o sa merg mai departe, o sa apelez chiar si la un avocat, nu mai este vorba de bani aici, ci de principiu. Iar instanta este obligata sa judece un caz indiferent de prejudiciu, chiar daca este 1 leu.
Compania inca exista, am cautat-o pe site-ul ministerului finantelor si ghici ce profit a avut in 2013? 500,000 RON!!! Adica hotii astia se imbogatesc pe seama naivilor (intre care si eu) si voi imi spuneti ca nimeni nu-i poate opri?

Intr-un articol pe tema asta am citit: "Alexandru Nicolae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, sfătuieşte toate persoanele care au fost înşelate să facă plângere, indiferent cât de mic este prejudiciul, iar Poliţia va lua măsuri în acest sens."

Ei, asta o sa fac si eu.

[ link extern ]
A, si poate o abordare mai sanatoasa ar fi sa indemnati oamenii sa ia atitudine cand sunt inselati astfel si sa raporteze autoritatilor, nu sa nu faca nimic gandindu-se ca astfel de sarlatani "sigur au clauze in favoarea lor in contracte". Chiar daca nu este recuperat prejudiciul, simplul fapt ca firmele respective sunt cercetate si chemate la interogatorii tot o sa le dea de gandit...
Stimata domnisoara, problema este ca respectiva fapta nu intruneste elementele de tipicitatea ale unei infractiuni si solutia va fi una de clasare din punctul meu de vedere, dar dvs aveti tot dreptul daca asa considerati, sa depuneti plangere penala.
Ok,... faceti plangere, angajati-va avocat, puneti pomelnice la biserica,.... mie personal chiar nu imi pasa. Eu am vrut doar sa va ajut sa va spun ce se intampla defapt sa nu va mai aruncati si alti bani de pomana sau sa pierdeti timp. Este o schema de inselatorie la nivel mondial (nu numai in Romania) din pacate, ei nu promit nimic (decat cel mult verbal). Ati citit ca purtatorul de cuvant al politiei a spus nu stiu ce,.... ce voiati sa spuna in fata camerelor?
Chiar daca ii opresc ce credeti ca fac (si in afara), deschid alta companie de modelling pe numele vre-unui neam si o iau de la capat,....
Cred ca dvs. sunteti mai mult suparata pe faptul ca ati fost pacalita de firma de modelling si ca nimeni de pe site nu va zice "Duceti-va reclamatii,... mergeti la OPC la politie, pana la Haga cu ei,...". Ati intrat aici si ati intrebat ce sa faceti ca sa iesiti cel mai bine am inteles toti care am citit despre ce e vorba si e regletabil ca se intampla. Asta nu e un site de consiliere psihologica sau de cancan. E un site la care incercam sa dam raspunsuri concrete cu care sa ajutam (chiar si daca uneori ne dam cu parerea) si sa lasam gargara pt alte siteuri. Ati vazut si colegii (desi mai fin) v-au sfatuit cam aceleasi lucruri,... De curiozitate daca depuneti plangeri (oriunde vreti) va rog peste cateva luni (sau ani) dupa ce se da un verdict sa postati aici ce ati rezolvat,.... Probabil ca ati citit multe cazuri in situatia dvs. pe net (cu sume mult mai mari), ati citit si ceva de vre-o rezolvare concreta?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Admin, administrator
Nu aveti ce face... nici macar nu se considera furt ceea ce au facut dansii. Se fac chestiile astea de ani de zile, tin minte ca acum cativa ani buni erau la mare astfel de persoane si cereau bani ca sa te faca "model". Profita de naivitatea dvs., atata tot. Data viitoare nu-i mai lasati sa va pacaleasca.

Daca mergem pe principiul: m-a pacalit = m-a furat, atunci sa stiti ca si cei de la cinema, faptul ca nu va pun cantitatea de popcorn necesara, fac acelasi lucru, constient. Cu ei mai mergem in instanta?

PS: nu v-a sfatuit nimeni sa nu faceti ceva. Doar vi s-a spus realitatea, nu o sa rezolvati nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
CryTeK, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Probleme angajator - contract fals, bani luati oana027 oana027 Buna ziua, In iuanuarie 2013 am fost una din cei cativa \\\\"naivi\\\\", ca sa nu spun altfel, care a platit in total suma de 970 RON unei firme. Agata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ... gabrielush gabrielush Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si ... (vezi toată discuția)