avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imobil pe cale de prabusire in Calea Mosilor nr. 65 A
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imobil pe cale de prabusire in Calea Mosilor nr. 65 A

Buna ziua ! In urma cutremurului din anul 1977 , imobilul din Calea Mosilor nr.65 A , sa prabusit in proportie de 70 % , mentionez ca imobilul este situat stradal si are 4 nivele iar in fata lui este si statie de tramvai . In repetate randuri sa facut sesizare la primaria sectorului 2 ca din imobil cad bucati din imobil ( 10 - 50 kg ) . Sunt masini care au parcat pe trotuar si care au fost avariate de caramizile cazute . Copii cand vin de la scoala merg pe partea carosabila de frica sa nu le cada in cap caramizi . Va prezint un raspuns al primariei sector 2 :

CABINET PRIMAR SECTOR 2
Nr. 28744 / 08.05.2009



Către,


Urmare analizării aspectelor relevate de dumneavoastră prin e-mail-ul înregistrat în evidenţele instituţiei noastre sub nr. 28744/2009, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:

- în conformitate cu prevederile Legii 10/1995, cu modificările ulterioare, privind calitatea în construcţii, cap.4, art.25, referitoare la obligaţiile proprietarilor şi utilizatorilor de construcţii „aceştia au obligaţia de a efectua la timp lucrările de întreţinere şi de reparaţii care le revin, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcţiei şi rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcţiilor, păstrarea şi completarea la zi a cărţii tehnice a construcţiei, asigurarea urmăririi comportării în timp a construcţiilor, efectuarea, după caz, de lucrări de reparaţii, numai pe bază de proiecte, întocmite de către persoane fizice sau juridice autorizate şi verificate, potrivit legii, asigurarea realizării lucrărilor de intervenţii asupra construcţiilor, precum şi asigurarea efectuării lucrărilor din etapa de postutilizare a construcţiilor, cu respectarea prevederilor în vigoare”;
- precizăm faptul că, articolul 33, punctul II, litera b, din legea mai sus menţionată, stipulează faptul că, neexecutarea obligaţiilor privind urmărirea comportării în timp a construcţiilor, a lucrărilor de întreţinere, de reparaţii şi de consolidări, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.550 lei, la 7.700 lei;
- având în vedere faptul că imobilul situat în Calea Moşilor nr. 65, este părăsit, prin adresa noastră nr. 32780/28.04.2009, am solicitat Direcţiei Venituri Buget Local Sector 2, să ne comunice cine sunt actualii titulari ai acestui imobil, urmând ca după transmiterea datelor solicitate, să le facem cunoscute prevederile legii mai sus menţionată.


PRIMAR,
NECULAI ONŢANU


.............................................................................................

Raspunsul primariei sectorului 2 nu ne va tine de cald cand ne va cadea o caramida in cap , plus sobolanii si gunoaiele care sunt in acest imobil . Ce putem face ? Va rugam sa ne dati un sfat . Multumim anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 11:19, 1 Iunie 2009
Imobilul este parasit din anul 1977 . Indolenta si nepasarea autoritatilor fata de cetateni este strigatoare la cer . Se asteapta poate sa moara acolo un om , strivit de bucatile care cad . Din anul 1977 si pana acum nu a trecut nimeni sa vada ? Ma indoiesc ! Impozitele si taxele pe care le percep nu uita sa le ia si sa le puna penalizari daca intarzii , poate nu are omul de unde sa le plateasca , sunt oameni care imprumuta bani ca sa isi ia o bucata de paine . Domnii primari si consilieri stau bine mersi in fotoliile lor si se bat cu pumnul in piept ca ei fac si dreg . Respectivul imobil e la km. 0 al capitalei . Oameni buni !!!! Somnul natiuni naste monstri
Oameni buni; sunteti intr-o mica eroare.
-Cladirea nu s-a prabusit la cutremur; chiar a fost locuita de muncitari cativa ani, pana prin 85; dupa ce locatarii proprietari si chiriasi au fost mutati , chipurile pentru consolidare. 30% si cladire aveea inca proprietari; restul era al statulului, prin nationalizare de la un evreu care a iceput constructia pri 1895. Tot de la el au cuparat restul 25% din imobil; iar restul de 75% a fost nationalizat. Ininte de legea 10, prin 92-93 sa inceput demolarea ei, prin santaj cu inchisoarea. Primaria a cerut proprietarilor minoritari sa o consollidezen pe toata; nu era posiblila o consolidare partiala. Evident ca daca detii 25% nu vrei sa platesti si pentru ce nu -ti apartine. Ciudat e ca a fost demolata aproape toata; tinand cont ca numai ultimele doua etaja au suferit o deviatie de la vericala; restul nefiind afactata. Zidurile erau din caramida cu grosimi inte 50 si 80 de cm, ca la manastire; cele ramase sunt un martor credibil. Ciudat ce a fost ca nu dusa pana la capat demolarea; ceva i-a oprit. Desi cladirea era una de patrimoniu avand circa 100 de ani pe; vremea aia nu conta. Problema sa pus; ori o consalidati pe tota cu banii vostrii; ori va duceti la puscarie daca nu semnati demolarea si se intampla vreun accident. Nu se dadeau credite de nincaieri; asa ca decat la puscarie majoritatea au semnat. Nu era parasit nimic acolo.
Deoarece existau proprietari; si statul comnist avea 65%, iar zona era propusa pentru demolare nu exista interes pentru consolidare inainte de 89. Dupa 89 nici atat; li s-au cerut proprietarilor sume fabuloase pentru acea vreme intr-o vreme cand nimeni nu nu avea atatia bani , si nimeni nu avea aces la credite. Apoi s-a inceput demolarea intregii cladirii; desi practic doar ultimele 2 etaje au fost afectate; si nu atat de grav; deoarece ele au fost locuite de muncitorii de la metrou pana in anii 80. Eu am practic o garsoniera acolo; mai are pereti ; tavan; podea; mai putin peretii despartitori. Pot spune ca a mea a scapat inca de demolare.
- Scuze pentru mesaje consecutive; sunt doar de cateva ore pe aici.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
tanasa anamaria, utilizator
Practic; in 90 apartinea in proportie de 90% evreilor; daca excludem nationalizare.
Terenul valoreaza milioane de dolari, mai bie zis valora inainte de criza. Cum sa fie parasit?
Daca nu ar fi existat un mostenitor evreu ; acestia l-ar fi inventat. Problema care a dus la situatia actuala a fost statutul juridic incert al imobilului, care avea un proprietar majoritar fantoma ; statul, si a mentalitatii comuniste din anii 90, care sa-au grabit sa-l demoleze; desi existau cladiri mult mai avariate, dar care au avut norocul sa scape de furia primarilor de sector impotriva notiunii de proprietate.
Va rog sa nu postati mesaje consecutive, puteti adauga prin editarea mesajului anterior. Multumesc.
Nu s-a prabusit. A fost demolat de primarie in anii 90; nu stiu de ce nu l-a demolat pe tot; findca garsoniera mea a scapt aproape intreaga. Oricum a fost o tampenie fiindca s-au cerut sume imense de la proprietarii care detineau 25 % din imobil; pentru a consolida intregul imobil. Proprietarul fantoma: statul prin primarie, nu vroia sa investeasca nimic

Alte discuții în legătură

Expertiza mlpat pentru viitoare constructii in proximitate mariani111 mariani111 In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire ghimicim ghimicim langa casa mea se afla o cladire apartinand unei persoane juridice, cladire care se poate prabusi oricand pesrte casa mea si a vecinilor. desi am facut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate mariaM24 mariaM24 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt ... (vezi toată discuția)