avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imobil pe cale de prabusire in Calea Mosilor nr. 65 A
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imobil pe cale de prabusire in Calea Mosilor nr. 65 A

Buna ziua ! In urma cutremurului din anul 1977 , imobilul din Calea Mosilor nr.65 A , sa prabusit in proportie de 70 % , mentionez ca imobilul este situat stradal si are 4 nivele iar in fata lui este si statie de tramvai . In repetate randuri sa facut sesizare la primaria sectorului 2 ca din imobil cad bucati din imobil ( 10 - 50 kg ) . Sunt masini care au parcat pe trotuar si care au fost avariate de caramizile cazute . Copii cand vin de la scoala merg pe partea carosabila de frica sa nu le cada in cap caramizi . Va prezint un raspuns al primariei sector 2 :

CABINET PRIMAR SECTOR 2
Nr. 28744 / 08.05.2009



Către,


Urmare analizării aspectelor relevate de dumneavoastră prin e-mail-ul înregistrat în evidenţele instituţiei noastre sub nr. 28744/2009, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:

- în conformitate cu prevederile Legii 10/1995, cu modificările ulterioare, privind calitatea în construcţii, cap.4, art.25, referitoare la obligaţiile proprietarilor şi utilizatorilor de construcţii „aceştia au obligaţia de a efectua la timp lucrările de întreţinere şi de reparaţii care le revin, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcţiei şi rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcţiilor, păstrarea şi completarea la zi a cărţii tehnice a construcţiei, asigurarea urmăririi comportării în timp a construcţiilor, efectuarea, după caz, de lucrări de reparaţii, numai pe bază de proiecte, întocmite de către persoane fizice sau juridice autorizate şi verificate, potrivit legii, asigurarea realizării lucrărilor de intervenţii asupra construcţiilor, precum şi asigurarea efectuării lucrărilor din etapa de postutilizare a construcţiilor, cu respectarea prevederilor în vigoare”;
- precizăm faptul că, articolul 33, punctul II, litera b, din legea mai sus menţionată, stipulează faptul că, neexecutarea obligaţiilor privind urmărirea comportării în timp a construcţiilor, a lucrărilor de întreţinere, de reparaţii şi de consolidări, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.550 lei, la 7.700 lei;
- având în vedere faptul că imobilul situat în Calea Moşilor nr. 65, este părăsit, prin adresa noastră nr. 32780/28.04.2009, am solicitat Direcţiei Venituri Buget Local Sector 2, să ne comunice cine sunt actualii titulari ai acestui imobil, urmând ca după transmiterea datelor solicitate, să le facem cunoscute prevederile legii mai sus menţionată.


PRIMAR,
NECULAI ONŢANU


.............................................................................................

Raspunsul primariei sectorului 2 nu ne va tine de cald cand ne va cadea o caramida in cap , plus sobolanii si gunoaiele care sunt in acest imobil . Ce putem face ? Va rugam sa ne dati un sfat . Multumim anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 11:19, 1 Iunie 2009
Se pare ca momentan proprietar majoritar e statul; fiindca 75% a fost nationalizat ; si nu stiu daca a fost revendicat pe legea 10.
Ce nu ati inteles din rugamintea anterioara:? Nu mai postati mesaje consecutive, mai ales ca nu au legatura cu topicul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza mlpat pentru viitoare constructii in proximitate mariani111 mariani111 In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire ghimicim ghimicim langa casa mea se afla o cladire apartinand unei persoane juridice, cladire care se poate prabusi oricand pesrte casa mea si a vecinilor. desi am facut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate mariaM24 mariaM24 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt ... (vezi toată discuția)