avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Va rog sa ma ajutati

In urma unui proces indelungat, in sentinta civila
am obtinut custodia in comun, si program de vizita minor ,primul si al treilea week-end din luna ce presupune preluarea minorei (7 ani) la locuinta tatalui. (declarata de el la proces)
program de vacanta 15 iulie-15 august

intrebare
tatal nu mai locuieste in acelasi oras ( a inchiriat un apartament doar pe perioada procesului pentru a arata instantei ca locuieste aproape de minora si este interesat

a preluat minora si a plecat la actuala concubina la o distanta de 500 de kilometri
nu stiu nimic despre minora , nu ma lasa sa vorbesc cu ea la telefon, mi a trimis mesaj ca minora nu doreste sa vorbeasca cu mine , si ca trebuie sa platesc pentru ....ce am facut
#-o
VA ROG AJUTATI-MA
CE POT SA FAC IN ACEST CAZ SUNT disperata
Nu e chiar asa.
Chiar daca in hotarare scrie ca e cu luare la domiciliul tatalui, tatal nu e obligat sa stea non-stop la domiciliul respectiv. Asa cum si dvs puteti pleca impreuna cu fetita in concediu (desi domiciliul fetei este stabilit la o anume adresa, nu sunteti obligata sa locuiti acolo non-stop) si tatal poate pleca unde il taie capul, in interiorul tarii. Deci cu plangerea pentru nerespectarea hotararii nu prea aveti sanse de succes - si oricum n-or sa-l poata obliga sa va dea fata la
telefon pentru ca nu au in baza a ce sa il oblige.

Apoi, pentru un copil de 7 ani este foarte usor sa uite sa-si sune mama, chiar daca isi aminteste la un moment dat si cere, poate fi foarte usor distrasa in asa fel incat sa uite. Daca mai are inca un copil prin preajma atunci succesul este garantat - iar daca respectivul copil este sora ei .... chiar daca pare incredibil, e posibil sa fie foarte ocupata. Sa doarma pana la 11 iarasi este usor, mai ales daca este intr-un mediu nou unde nu se misca nimeni pana la 9-10, daca se intampla sa se si culce mai tarziu decat era programul acasa ...succes garantat.
Desi este greu pentru dvs sa intelegeti, copiii se manifesta total diferit in medii diferite - in timp ce acasa se incadreaza strict in programul cu care sunt obisnuiti, cand merg in medii diferite sunt cu totul alti copii (copilul meu cel mare se trezeste la 6 jumatate acasa, indiferent de ziua saptamanii, chiar cand eu imi doresc fierbinte sa doarma macar pana la 8, in timp ce la tatal lui cand merge se trezeste doar dupa 9 - n-am crezut pana nu mi-a spus el cu gura lui ca se trezeste si acolo la 6 jumate, dar n-ar ce sa faca asa ca se culca la loc).

Cred ca singura problema reala in prezent este ca tatal vrea sa va sicaneze pe dvs nepermitandu-va sa vorbiti cu fata la telefon, dar cred (din cele spuse de dvs) ca fata este in siguranta. Poate reusiti sa-i luati tatalui metoda asta de santaj si sa nu ma cereti sa vorbiti cu fata ci doar sa il intrebati pe el daca e bine/mananca/doarme si atat.
Tatal avea obligatia de a anunta mama in ceea ce priveste parasirea localitatii de catre acesta si minor .In aceste cazuri sentinta civita nu este acoperitoare era necesar a se parcurge un PLAN PARENTAL pe care-l puteti depune in Camera de Consiliu alaturi de un Acord de mediere pentru a se emite o noua sentinta care sa cuprinda detailat modul de crestere si educare a minorei respectand interesul superior al acesteia .
AAcum nu puteti decat sa faceti plangere la politie si sa-l lamuriti pentru a participa la o sedinta de mediere in caz contrar il chemati in judecata
rada0157 a scris:

Tatal avea obligatia de a anunta mama in ceea ce priveste parasirea localitatii de catre acesta si minor .


Va referiti la o obligatie legala? In baza a ce?
pana pe 15 august este mult.
ori va urcati in tren si parcurgeti si dvs urgent cei 500 km si va convingeti de realitate, ori puneti mana pe telefon si gasiti postul de politie de care apartine localitatea respectiva sunati si explicati situatia, cereti ca domnii politisti sa se deplaseze urgent la locatie si sa verifice ca totul e in regula cu copilul dvs.
Explicati ca e vorba de o situatie conflictuala iar la mijloc e un minor de 7 ani, pe care dvs il considerati fara aparare in acest moment, constrans sa faca lucruri impotriva vointei sale, si ca asteptati urgent o confirmare din partea lor ca au vorbit / vazut minora si ca este in siguranta. Eventual sa v=o dea ei la telefon.

Va asigur ca tatal nu va mai avea chef dupa aceasta vizita de nicio o smecherie cu copilul, presupunand ca pana acum a indraznit asa ceva.

Iar daca cumva domnii politisti nu vor sa se deplaseze - o fi mai la tara, mai greu ajunge informatia la ei, explicati-le si dumnealor ca le veti face plangere scrisa la superiorii lor si pe site-ul Min de Interne si ca e posibil sa devina si "vedete de TV" fiindca nu au vrut sa isi faca datoria.

Este inadmisibil ca un părinte care are în grija sa permanentă un minor să nu aibă informaţii despre el, fiindcă celălalt părinte refuză să-i ofere informaţii !
Mă întreb: pentru ce trebuie să se facă anchete psihosociale la adresele de domiciliu ale părinţilor despărţiţi, dacă respectivii pot să-şi găzduiască copiii "la locaţia aleasă" adică oriunde? Oare pentru a mânca o pâine şi cei de la Autoritatea Tutelară? Sau pur şi simplu, legea nu este respectată, (uneori chiar de judecătorii care dau aşa hotărâri) fiindcă la noi se poate şi aşa?
Dragă mămică, urmaţi indicaţiile din postarea anterioară. Dacă sunteţi sigură că minora e acolo, procedaţi cum vi s-a indicat.

Alte discuții în legătură

Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui Titza. Dumitrita Titza. Dumitrita Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori nerespectat de mama magdalena24 magdalena24 ce poate face un tata care a trecut prin 8 procese de diferite feluri (ordonanta presidentiala, executare silita) pentru a si vedea fetita ( acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica spiderabp spiderabp am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o ... (vezi toată discuția)