avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Data examenului de primire in barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Data examenului de primire in barou 2009

Cunoaste cineva vreo informatie cum ca nu s-ar tine examenul in nov-dec. ca de obicei, adica asa cum scrie in Legea 51 (ultimul semestru), caci cei de la UNBR, care in primul rand ar trebui sa ne furnizeze o informatie corecta si DIN TIMP raspund ca "nu se stie".
daca zvonurile (examen in august/grila/ o data cu INM-ul) sunt adevarate, inseamna ca la inceputul lui iulie ar trebui sa stim si noi ceva concret...asa ar fi normal; dar ce mai inseamna normalitate? :confused:
Art.2664 – (1) Prezentul cod civil intră în vigoare la data la care va fi stabilită în legea pentru punerea în aplicare a acestuia.
(2) În termen de 12 luni de la data publicării prezentului Cod, Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului civil.

Pe 25 iunie a.c. noile coduri vor fi considerate ca adoptate. (daca nu se depunde nicio motiune pina atunci)

In cel mult un an trebuie adoptata o lege de punere in aplicare, care la randul ei va stabili o alta data cand codurile vor intra in vigoare. (probabil 1 an de la data publicarii in M. Of.)

Toata graba cu adopatarea prin asumarea raspunderii are o latura de politica si de imagine... pentru ca aceste coduri isi vor produce efectele cu intarziere... (undeva pe mijlocul sau sfarsitu lui 2010, zic eu...)

Asadar examenul se va sustine, in principiu, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Deci din discursul d-lui Presedinte al UNBR examenul va fi cam prin 15 septembrie. Grozav. Nu se putea face oficiala aceasta informatie mai din timp?????? pentru ca simplele speculatii nu insemna in concret ca nu se va mai tine in nov. Nu e corect fata de noi in raport cu generatiile trecute care au avut atata timp la dispozitie ca sa pregateasca examenul. Sa aplice modificarea de la anu !!!
si anul trecut s-au respectat cele 60 zile prealabile dar atat, si acelea la limita. totusi cine este pregatit are timp sa recapituleze in 60 zile...
Deci cam pe 15 septembrie...:)

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011 ContSters186948 ContSters186948 Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un \"camp de bataie\", am deschis un nou subiect. va ... (vezi toată discuția)
Admiterea in avocatura 2009 si noile coduri mtoderic mtoderic Am tot auzit vorbindu-se in ultima vreme despre faptul ca se intentioneaza adoptarea noilor coduri (civil, penal, procedura civila si procedura penala) pana in ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul sibiu 2009? Ramona24 Ramona24 salut imi puteti spune de cate ori pe an se organizeaza concursul pentru admiterea in barou si cam in ce perioade? si daca se cunoaste data cand va fi ... (vezi toată discuția)