avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Localizare auto pentru finalizare acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Localizare auto pentru finalizare acte

Buna ziua,
am o nelamurire legata de o greseala comisa in trecut, si anume:

In anul 2008 am vandut masina avariata unui cunoscut, urmana ca a doua zi sa ne vedem in a face actele .
Din diferite motive, si ala mele si ale lui am tot amanat, eu gandindu-ma ca daca o repara si vrea sa o vanda mai departe, ma va contacta sa facem actele finale. Acest lucru nu s-a intamplat, si m-am gandit ca a dezmembrat-o si a vandut-o pe bucati, am zis asta e prostia mea am ramas cu impozitul, o rezolv eu pana la urma....am fost plecat mult timp am si uitat de asta ...in fine....
Problema este ca de curand am primit acasa un plic in care eram intrebat daca vreu sa-mi reinnoiesc asigurarea pentru acel auto, apoi am verificat nr cartii pe internet si masina are inca itp valabil...deci este in circulatie...
Avand in vedere ca am primit eu instiintare de la asigurari e posibil sa fi folosit talonul cu numele meu pentru a face asigurarea...
Ma intereseaza sa aflu daca masina are alt talon alta carte si alte numere, in cazul in care are cred ca undeva pe drum s-a produs o ilegalitate...
Am vorbit cu cel care a luat masina in 2008 si mi-a zis ca e dispus sa dea o declaratie in acest sens dar nu mai stie cui a dat masina atunci...
Ideea este cum pot sa dau de aceasta masina si de proprietar ?
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: lusica1 , utilizator 18:33, 27 August 2014
In cazul in care il vor identifica pe actualul detinator al masinii dvs. in cel mai bun caz veti fi informat despre acest lucru, in niciun caz nu il va indruma catre dvoastra.

Solicitati la politie indrumari cu privire la modalitatea de rezolvare a cazului.
De asemenea puteti solicita informatii asiguratorului unde apare polita RCA pe site-ul CEDAM despre persoana pe numele careia a fost intomita polita.
multumesc pentru raspunsuri....este interesant ca cei mai multi mi-au spus ca politia nu are ce face etc....DAR...daca o declar furata ? stiu ca este fals in declaratii dar macar atunci o vor gasi cu siguranta...ce pot pati ?
Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Detalii: [ link extern ]
Daca aveti chiar si o chitanta de mana de vanzare facuta cu persoana careia i-ati dat masina puteti sa mergeti la tribunal unde contra unei sume modice solicitati radierea masinii de pe numele dvs pe motiv ca nu mai identificati si nu va mai raspunde cel caruia i-ati vandut masina.Tribunalul va da o sentinta judecatoreasca, mergeti la fisc si o radiati de pe numele dvs.mai departe cine o foloseste e treaba lui cum se descurca, o sa va caute sa isi poata inmatricula masina ca va fi prins la un moment dat cu masina radiata.
nu am nimic, nici o dovada...
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
lusica1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism, autoturism de negasit Corneliuz Corneliuz Sotul cumpara un autoturism in 2014 si il inmatriculeaza. Acesta,sotul, decedeaza in 2016. La masa succesorala sotia gaseste doar certificatul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Mașina veche vanduta alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna, seara, va rog sa ma ajutați cu un răspuns. In 2015 am facut o procura cu un domn sa ma reprezinte in vederea radierii mașinii si sa o scoată din ... (vezi toată discuția)