@ smeagull
:)
avocatul meu a avut noroc :))
multumesc! asemeni va doresc!
Stimata doamna, avocatul poate lucra cu pasiune daca este platit corespunzator.
Adica sa fie multumit de bani in functie de proces.
Majoritatea avocatiilor sunt pasionati de drept.
Deci, nu confundati pasiunea cu gratuitatea.
Avocatii traiesc din acesti bani.
In general cei care sunt pasionati peste normal de drept cer mai mult pentru ca sunt mai sarguinciosi.
Va puteti gasi si avocat care sa nu va ceara mult.
Insa, puteti avea probleme neplacute.
Sfatul meu este sa va orientati spre avocatii stagiari daca nu aveti bani suficienti.
Ei cred ca e bine sa ia bani putini si isi dau si silinta ca sa faca practica.
Nu este o regula de baza dar am inteles ca asa gandesc ei in ziua de astazi.
Depinde insa si cate termene poate dura procesul.
Aici pot aparea probleme.
Banii se iau inainte deoarece in caz contrar clientii zic dupa proces ca si el stia sa vorbeasca si ca avocatul nu a facut nimic.
La divorturi sotul vinovat este obligat la toate cheltuielile.
Deci banii se pot recupera.
Cat de mult a cerut avocatul?
Stimate Domn,
Pasiunea este o stare afectiva foarte puternica, interioara, nu are de-a face cu banii ( poate doar daca vorbim de pasiunea pentru bani). Altfel, eu ca psiholog, nu vad existenta acesteia cafiind generata de cat de multi bani primeste cun avocat. El este pasionat de sentimentul de justitie in sine, nu de cat de multi bani castiga din asta...
In alta ordine de idei, nu acesta era subiectul pe care eu l-am adus in discutie, ci legalitatea actului de a cere onorariul integral inainte de initierea actiunii.
Mentionez ca un avocat care nu a studiat documentele si care nu imi spune ce sanse am in acest proces, nu consider ca este un profesionist.
In conditiile in care platesc o consultatie ( pe care am platit-o), pentru a discuta despre problema mea, si avocatul nu studiaza toate documentele, de la inceput, nu mi se pare a fi profesionist...
Speta se refera la un contract de inchiriere...
Cum spuneam, si eu lucrez cu oamenii si nu mi se pare corect sa le cer toti banii inainte pentru terapie.
In momentul in care inchei un contract, cred ca ii dai banii avocatului si dupa ce procesul s-a incheiat, sau pe parcursul procesului. Mi se pare de bun simt sa intelegi anumite situatii, si sa fii uman. Evident, eu am o alta intelegere asupra naturii umane...
Pana la urma nu despre valoarea onorariului ma plangeam eu, ci de atitudine.
Nu cunosc preturile care se vehiculeaza in lumea avocatilor, dar avocata cu care discutasem a cerut 1200 ron inainte.
Ca unic intretinator de familie, cu un copil minor, nu ma dau banii afara din casa, ce-i drept...
Fara sa studieze toate actele si sa-mi spuna ce sanse am, nu mi se pare o atitudine profesionala, cu atat mai putin, umana...
Va multumesc
In avocatura pasiunea are legatura cu banii pentru ca dreptul avocatului de a fi platit corespunzator exista si nu poate fi contestat.Nici dvs. nu lucrati gratis.
Va spun eu care este problema.
Suma de 1200 lei este mica, dar, un proverb arab spune ca o camila nu este scumpa cand costa 2 milioane de dolari ci atunci cand costa 20 de dolari dar nu ii ai.
Pe mine ma supara aceste situatii pentru ca guvernul este singurul vinovat.Toate guvernele...
Nimeni altcineva...deoarece incapabilitatea si coruptia au dus la asa ceva...
Se poate incheia cu avocatul un contract cu plata in transe.
Nu este obligatoriu sa se ia toti banii inainte, dar la sume mici este complicat pentru avocat si se complica.
Aceasta este una dintre probleme, iar alta este aceea ca romanii sunt neseriosi si nu respecta obligatiile fata de avocati.
Deci, avocatii nu vor sa se complice la sume mici.
Dar, daca veti cauta veti gasi cu siguranta si avocati care sa va ia banii in rate.
Revenind la pasiune, incercati sa va ganditi ce ar insemna sa faceti o lucrare in care sa alocati 100 de ore pentru aparare.Nu cred ca este cazul dvs., dar in ziua de astazi avocatii nu pot lucra din pasiune decat daca au atatia bani incat sa nu mai aiba nevoie.
Pasiunea nu poate exista in cazul unui proces asa cum aveti dvs. deoarece este un proces simplu si nu este nimic spectaculos intr-un astfel de proces.
Pasiunea nu are nicio legătură cu onorariu. Din păcate, nici cunoștințele profesionale ale avocaților nu au nicio legătură cu onorariul.
Cu certitudine că este așa cum dl Lascoschi spune, în cazul majorității avocaților, dar asta doar pentru că majoritatea nu au un venit suficient de mare, iar din pasiune nu cred că se poate trăi, cu siguranță pasiunea nu îți hrănește copiii.
Dreptul de a fi plătit are ca și corelativ obligația de a deține cunoștințele necesare îndeplinirii sarcinilor pe care și le asumă prin contractul de asistență și nu mă refer la obligația de diligență, singura pe care avocații consideră că o au.