1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :)
( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat de felul in care am pus problema, dar interactiunea cu anumiti avocati, ma indreptateste sa afirm asta... )
Sunt sigura ca exista!
Daca avesti cunostinta de el, va rog sa mi-l recomandati!
Am nevoie urgenta de el!
2.Este legal ca avocatul sa perceapa intregul onorariu la inceputul deschiderii actiunii in instanta?
Adica sa-mi spuna sa vin cu onorariul si apoi initiem actiunea. Normal ca va fi platit pentru serviciile sale, dar e legal sa ia toti banii inainte?
Si eu lucrez cu oamenii si nu le cer toti banii inainte: nu mi se pare legal, etic... Si ce interes mai are avocatul respectiv sa castige procesul si sa ma apere/ reprezinte, din moment ce el si-a luat onorariul???
Exista un articol de lege care stipuleaza asta ???
Va multumesc si va doresc o zi minunata!
Pasiunea are legatura cu onorariu.
Sunt avocati care sunt pasionati de drept inca din anul I de facultate si se pregatesc pentru a fi avocati.Altii se pregatesc ca sa fie judecatori sau procurori.
Cei care se pregatesc ca sa fie avocati sunt pregatiti ( sau pot fi in mod sigur pregatiti daca vor...) sub toate aspectele inca cand au primul proces tocmai pentru ca s-au dedicat dreptului.
Problema legata de onorariu poate insa constitui o grava problema deoarece la plati scazute orice avocat dedicat dreptului incepe sa nu mai fie atat de dedicat acestei stiinte...si sa nu ia cazuri decat rar...
Cine este superpregatit nu isi bate joc de el sub aspectul onorariului...
Si cum doar cei care sunt extrem de rezistenti si capabili sub toate aspectele sa profeseze rezista in timp, apar anumite impartiri intre avocati...
Aici poate ca apar adesea problemele...
Justitiabilul cauta sa plateasca putin...si este dreptul lui sa isi aleaga avocatul...
Este normal ca avocatul care se multumeste cu putin sa nu dea mare randament dar omul il alege.
Ca paranteza, va pot spune insa ca, justitiabilul este mai bine aparat de orice avocat decat s-ar apara singur...
In statele dezvoltate pasiunea fata de drept ajuta si la hranirea copiiilor...pentru ca acolo un onorariu modest isi permite orice somer.
In Romania, un onorariu modest din occident este considerat destul de mare...
Aici zic eu ca exista marile probleme...
Obligatia de diligenta este singura care este necesara intrucat avocatul nu este Dumnezeu, tot asa cum nu este nici judecatorul...
Intr-un proces unul castiga si unul pierde atunci cand doi se judeca si cum nu au cum sa castige amandoi este evident ca unul va pierde..
.
Daca oamenii se inteleg si tranzactioneaza atunci este alta discutie...
Insa, exista cazuri in care oamenii semneaza si apoi se razgandesc.
Si atunci...tot avocatii sunt de vina...