avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat dezinteresat si incompetent - reclamatie
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat dezinteresat si incompetent - reclamatie

Am fost reprezentat defectuos de un avocat, vreau sa depun reclamatii impotriva acesstuia:
-foarte proasta comunicare
-nu s-a prezentat la 2 termene si procesul meu de divort s-a suspendat
-mi-a incasat 800£ fara factura si chitanta si refuza si acum eliberarea documentelor fiscale
-I-am comunicat ca nu mai vreau sa ma reprezinte , si chiar a inceput sa ma ameninte cu majorare de tarif cu inca 50% si executor judecatoresc.

Am trimis emailuri la absolut toate adresele de email de la Baroul Bucuresti , inca nici un raspuns.
Am facut reclamatie la AONPC, mi-au spus ca ei nu se ocupa de asa ceva.
Am contactat doi avocati care mi-au spus "ca nu pot actiona in justitie un confrate"-corb la corb nu-si scoate ochii.

Ce pot sa fac?
Mi se pare incredibil ca Romania sa fie sat fara caini iar autoritatile sa nu se implice.
Cel mai recent răspuns: Sunrunner , utilizator 01:35, 10 Ianuarie 2018
Nu e vina avocatei daca istanta nu a acordat cheltuielile cu avocatul.
Instantele dau adesea aiurea astfel de cheltuieli.

Astfel de atitudini ale instantelor au rolul de a crea raca intre avocat si client.
Poate ca fac intentionat...

Am patit si eu sa nu imi dea cheltuieli in recurs intr-un caz in care instanta de recurs nu a inteles cum am castigat la fond.
Mi-au dat dreptate dar nu au dat cheltuieli...
Nu era ceva cu asociatia ci un proces extrem de complicat...si nu genul de proces formal...
Adversarii au pierdut si pe exceptia tardivitatii desi erau multi avocati...si destul de buni...

Nu avocatul este de vina daca instanta nu se pronunta...
Nu contest comentariul dumneavoastra dar nu mi se para firesc ca avocata angajata de As. de Proprietari sa nu solicite cheltuieli de judecata la depunerea recursursului, amintind astfel completului de judecata ca a omis acordarea acestor cheltuieli. In fine, am luat legatura cu avocata si a deschis dumneaei o noua actiune în numele asociatiei, cerând acordarea cheltuielilor. A promis ca se va rezolva intr-un fel sau altul si ne vom recupera sumele platite.
Cheltuielile de judecata pot fi cerute si pe cale separata.

Deci, nu ati pierdut acesti bani, doar ceva timp pana se vor recupera.
Asteptåm derularea procesului cu optimism.
Procesul s-a terminat,am castigat la fond si am pierdut la apel,fara motivatie.Totusi banii,1600 lei, i-am recuperat de la avocata care nu-i ceruse in instanta.Deci se poate.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
acivic, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
Executare hotãrâre judecãtoreascã cioarec carmen cioarec carmen Formularea recursului de către reclamantă suspendă executarea hotărârii în cazul unui proces în pretenţii ? (vezi toată discuția)
Taxa de barou irinman irinman Sunt reclamanta intr-un proces civil. Avocatul mi-a cerut o \'taxa de barou\" de 1000 de lei la inceputul actiunii. Dupa prima infatisare, cand s-a amanat ... (vezi toată discuția)