avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdut date REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdut date REVISAL

Ce pot face daca, din cauza unor defectiuni ale computerului, am pierdut datele din REVISAL? Le pot recurera de la ITM? Sau cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:47, 14 Septembrie 2014
In mod normal tot ce ati trimis la ITM prin Revisal se regaseste la ei! Dar, dupa cate cunosc eu, se aplica sanctiuni pentru cazul in care nu poti prezenta ITM-ului calculatorul cu REVISALUL firmei/intreprinzatorului!
1. Puteti recupera baza de date din Revisal de la ITM in schimbul unei sume de bani in functie de volumul de date.

2. Nu se aplica sanctiuni pentru asa ceva.
Nu se mai recupereaza baza de date in functie de volum.

Potrivit Ordinului 826/2014 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii :
Art. 3
Tariful care se percepe de la persoanele fizice, juridice, de la persoanele fizice autorizate si de la alte entitati constituite in conditiile legii pentru categoria de servicii prestate este de 20 lei/document, pentru fiecare dintre serviciile care pot fi prestate de inspectoratele teritoriale de munca, respectiv:
-....
- furnizarea datelor din Registrul general de evidenta a salariatilor pentru refacerea continutului sau la angajator, prin eliberarea unor extrase pe suport hartie din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii, constituita conform Hotararii Guvernului nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile ulterioare.
...

In acest sens,Inspectia Muncii a emis anumite instructiuni de lucru pentru ITM-uri in functie de nimarul de salarati ai angajatorului in cauza.
ITM-ul va elibereaza un extras in baza caruia va refaceti baza de date. E bine sa informati ITM-ul in acest caz intrucat toate CIM vor avea date de inregistrare si de transmitere diferite de cele initiale.
In anumite situatii se pot inregistra CIM in aplicatie cu datele calendaristice anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal aliaaa aliaaa cum aflu daca angajatorul a inregistrat cim in revisal,el refuzand sa faca dovada?se poate afla online? (vezi toată discuția)
Ordinul mmfpspv nr. 1681/2013 Cornel  Vasile Cornel Vasile Ordinul MMFPSPV nr. 1681/2013 privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale ... (vezi toată discuția)
Mi s-a sters revisalul, cum procedez? sandavictoria sandavictoria Buna dimineata! Problema mea e ca s-a stricat calculatorul si odata cu asta s-a dus si revisalul. :( Cum procedez? Il descarc si introduc din nou datele ... (vezi toată discuția)