avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... s-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

s-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ?

- 1 lot teren
- vreau sa cumpar oparte din teren
- pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita
- cum pot schimba /corecta dezmembrarea ?
Se face corectare sau o alta /o noua dezmembrare ?
Cel mai recent răspuns: Florea Aglaia , utilizator 15:10, 16 Decembrie 2023
Buna ziua! In situatia unui teren arabil, cu mai multi mostenitori, fara iesire din indiviziune, este posibil sa se faca de catre unul , fara acceptul celorlalti mostenitori , dezmembrarea lotului? Cine este raspunzator de faptul ca s-a facut o dezmembrare fara acordul mostenitorilor? Va multumesc!
Nu. Dacă sunt mai mulţi moştenitori şi sunt coproprietari, nu se poate face dezmembrarea dacă nu este acordul dat de către toţi moştenitorii.
Răspunzător este cel care a făcut dezmembrarea, întrucât a văzut actele şi a ştiut că există mai mulţi proprietari ai aceluiaşi teren.
O asemenea dezmembrare se poate anula, dacă nu este acordul dat şi dacă este atacată de către unul dintre coproprietari.
In anul 1972 s-a făcut o dezmembrare pe apartamente a unui imobil trecandu-se cote părți greșite calculate gresit fara respectarea legii
Cum se pot rectifica cotele părți în divizie in CF?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
Florea Aglaia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare si vindere teren in 3 parti iliescuelena iliescuelena Buna ziua , exista un teren care are 2 proprietari , fara constructie, se dezmembreaza pentru a fi impartit in 3 parti, s-a facut de catre cadastrist o ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea unui teren criscris77 criscris77 buna ziua .am dat actele unui executant lucrari cadastru in luna iunie.a venit acum si mi-a adus un dosar care cuprinde plan de amplasament si delimitare a ... (vezi toată discuția)