Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara Romaniei....Stiu ca trebuie sa ma inscriu in ROI si eu doresc sa facturez cu taxare inversa..sa iau marfa fara tva de acolo si sa aplic taxa inversa in tara..e bine cum vreau sa fac?Cam cat dureaza sa ma inscriu in ROI?am mult de umblat pe la finante?Mai am inca o problema..Cand inchriez un spatiu (un punct de lucru) inchirierea ar fi mai bine sa o fac pe PFA sau pe mine personal?am inteles de la un avocat ca ar fi mai bine sa fac pe PFA ..nu mi-a spus avantajele..dar in fuga asta mi-a spus si am retinut..Raman recunoscator celor ce-mi vor raspunde.
deci eu nu vreau sa platesc TVA`ul in avans..practic eu asta doresc..inscrierea in scopuri de tva si taxarea inversa m-ar salva de plata TVA`ului in avans ..este asa cum spun eu?daca eram neplatitor..luam marfa cu TVA`ul Italian...si blocam niste bani ,eu fara sa vand o haina...Eu am evitat platirea TVA`ului in avans...
Achizitii pe pfa
crisoft
buna ziua, in cazul an care mi-am deschis un pfa pt haine second hand si as vrea sa cumpar marfa dintr-o tara straina ne fiind platitor de tva, ce documente ... (vezi toată discuția)