avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament concurs - recorectarea tuturor lucrarilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament concurs - recorectarea tuturor lucrarilor dupa o contestatie

Daca in cadrul unui concurs la o companie de stat pentru ocuparea unor posturi, dupa corectarea si afisarea rezultatelor, comisia centrala in urma unei contestatii decide modificarea punctajului la raspunsurile din grila de concurs si recorectarea tuturor lucrarilor , aceste ultime rezultate pot fi considerate valide ?
Daca nu, care este acuzatia care poate fi adusa si cine se face vinovat?
Exista o lege care penalizeaza aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: alinedelea , utilizator 10:18, 29 Septembrie 2014
Dupa opinia dumneavoastra unde ar putea fi incadrata nerespectarea HG 286/2011?
Nerespectarea legilor nu constitutie o infractiune care sa fie prevazuta in Codul penal.
Asta este parerea dumneavoastra, punctul dvs de vedere.Eu m-am referit la nerespectarea legii respective in contextul a ceea ce am prezentat mai sus.
Si punctul meu de vedere este ca in orice lege care nu este respectata poate exista un motiv de condamnare penala.Ce ziceti de evaziunea fiscala de exemplu?Nici asta nu este de de domeniul Codului Penal?
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care este legea care nu a fost respectata, din punctul dvs de vedere ? ..Faptul ca lucrarile au fost corectate si apoi deschise , iar comisia de contestatie trebuia sa le sigileze si apoi sa le redeschida .

HG 286/2011 invocata de mine in emsajele anterioare nu prevede nicio sanctiune ,ci doar reglementeaza faptul ca hotararea comisiei de contestatie se poate ataca in contencios administrativ.
Gresiti !Legea de mai sus spune ca lucrarile nu se vor deschide inainte de corectare, iar recorectarile se vor face numai daca diferenta de punctaj intre lucrari este de 10 puncte.In nici un caz nu scrie ca lucrarile se deschid se vede care sunt numele participantilor, dupa care se resigileaza si iar se corecteaza.Mai ales ca rezultatele s-au afisat.Daca a existat o contestatie trebuia recorectata doar lucrarea aceluia si nu toate lucrarile ,indiferent de motivul contestatiei.
Mie mi se pare clar ca buna ziua ca s-a incalcat aceasta HG, dar nu stiu cum sa denumesc in termeni juridici aceasta incalcare.Abuz in serviciu, oare?Sau cum?

Alte discuții în legătură

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Contestatie eliminare din concurs alinaleu70 alinaleu70 Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o situatie si anume: am participat la un concurs proba scrisa pentru o functie publica. O doamna care era doar ... (vezi toată discuția)