avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camera de supraveghere montata in curte comuna fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camera de supraveghere montata in curte comuna fara acordul tuturor, folosita pt a acuza pe nedrept in zgarierea unei masini

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o situatie legata de o filmare realizata cu o camera de supraveghere ce surprinde o curte comuna.
Cel care a montat camera nu a cerut acordul tuturor locatarilor, motivand ca o foloseste pentru a se proteja de hotii care i-au spart apartamentul de mai multe ori.
Recent, masina unui vecin a fost zgariata, domnul cu camera i-a inmanat filmul, si au invinovatit o cunostinta din bloc, doar pt ca aparea pe film langa masina, desi nu se vedea clar daca o zgarie. (garantez ca persoana este nevinovata). Probabil ca era nevoie de un tap ispasitor ca sa plateasca pentru ce au facut altii.
Ce se poate face in aceasta situatie? Are dreptul Politia sa foloseasca acel film drept dovada? Vecinul avea dreptul sa ceara filmarea?
Va multumesc antipcipat, apreciez orice raspuns.
discutia era alta .
acele camere care ne filmeaza pe strada , pe amandoi in posturi nu tocmai ...sa zicem decente , sunt autorizate....drept urmare , nu pot comenta nimic.
camerele de tip IP , montate de Gogu Vararu in parcare , ca i-a zagriat masina Contesa nu stiu care ....si vrea Gogu sa vada care este banditul cu zgariatul....nu prea merge , acea camera nu este montata legal , deci , consider ca ma prejudiciaza nejustificat , in condiitiile in care singura usa pe unde pot intra la amanta este supraveghiata de o camera de tip IP , montata ilegal.
cu tot respectul numai insista ca nu ai dreptate!

uite, iti fac eu acum scenariu si sper ca de data asta sa fiu mai clar si pt tine!

1.presupunem ca suntem amandoi vecini care locuiesc la aceeasi adresa dar in apartamente diferite....sau poti sa ai domiciliul peste drum de mine, mai exact in raza de bataie a unei camere montate de mine
2.eu mi-am montat un sistem de monitorizare a perimetrului meu de domiciliu, pt propria protectie
3.deoarece una sau mai multe camere din acest sistem prinde in raza ei de actiune si accesul tau in propria locuinta, am cateva secvente in care apari tu cu o amanta.....sau te surprind ca dai o palma la o persoana
4.tu stiind ca te-am surprins pe camere, in ambele scenarii, nu ma poti da in judecata pentru incalcarea intimitati tale, pt simplul motiv ca, aceste camere nu au fost montate sa te supravegheze pe tine, ci perimetrul meu!---->deci vei pierde procesul!
5.in schimb, daca eu pun pe internet imaginii in care apari tu cu amanta fara acordul tau, sau incerc sa te santajez, atunci ma poti da in judecata linistit ca vei castiga!
6.daca cel pe care l-ai agresat dandu-i o palma, vea sa-si faca dreptate legal fata de tine si imi cere inregistrarea iar eu io dau, la fel ma dai in judecata de pomana pt ca vei pierde!

daca am fost prea alambicat in explicatii, scuze sau spuneti sa revin cu completari.
bafta!
Art. 6
Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video se efectuează cu consimțământul expres și neechivoc al persoanei vizate sau în cazurile prevăzute la art. 5 alin. (2) din Legea nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare.

daca nu sunt de acord cu supravegherea usii mele...nu ai voie sa ma filmezi .
a se citi si articolele la care se face referire....
insist unde este legal....nu unde se presupune a fi personal.
ce este montat cu autorizatii , nu am nimic de comentat , dar ceea ce expui dumneata aici , se numeste mai degraba spionaj , dat fiind faptul ca ma filmezi cu ceva neautorizat .
separatistul a scris:

Art. 6
Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video se efectuează cu consimțământul expres și neechivoc al persoanei vizate sau în cazurile prevăzute la art. 5 alin. (2) din Legea nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare.

daca nu sunt de acord cu supravegherea usii mele...nu ai voie sa ma filmezi .
a se citi si articolele la care se face referire....
insist unde este legal....nu unde se presupune a fi personal.
ce este montat cu autorizatii , nu am nimic de comentat , dar ceea ce expui dumneata aici , se numeste mai degraba spionaj , dat fiind faptul ca ma filmezi cu ceva neautorizat .

daca imi faceti dovada, cum ca eu va supraveghez in mod expres usa de la intrarea din locatia dumneavoastra, va puteti lua si licenta de avocat!
cititi cu atentie explicatiile mele ca sa intelegeti si lasati legea, care nu este suficient de explicita!
sfatul meu este, daca veti fi prins cumva cu vreo amanta si v-a tras pe camera vecinul, sa stati in banca dumneavoastra cat se poate de mult
:)
eu am sa ies din aceasta discutie, pt ca o consider incheiata!

cum am mai spus , nu ma contrazic cu nimeni , dar ma mira tare faptul , ca nu subliniati nimic din ceea ce ar trebui tratat in tremenii legali .
probabil nu realizati...va place spionajul .
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Publicarea de poze cu mine online, fara permisiunea mea almaxwell almaxwell Buna ziua, Am fost intr-un restaurant si am lasat un review despre serviciile acestora, online. Proprietarul, pentru a-si demonstra punctul de vedere, a ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)