avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia la a doua nastere cu CIM determinat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia la a doua nastere cu CIM determinat

Buna ziua,
In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas insarcinata si conducerea s-a hotarat sa-mi prelungeasca contractul pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Acum beneficiez de acea indemnizatie de crestere a copilului timp de 2 ani. Fetita mea a implinit un an pe data de 16 septembrie 2013, dar acum sunt din nou insarcinata si data posibila a nasterii este 07 iulie 2015.
Mentionez ca CCC este pe 2 ani de zile, adica pana in septembrie 2015. Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa iau indemnizatie pentru noul bebe tinand cont ca CIM a fost pe perioada determinata. Daca nu, cum pot sa procedez pantru a beneficia de indemnizatie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 17 Iulie 2015
Am fost la Somaj si mi s-a spus prima data ca voi beneficia de somaj si ca trebuie sa imi depun actele incepand cu luna aceasta (iulie-fiind ultima luna de plata a indemizatiei) dupa care mi s-a spus ca de fapt nu benficiez de somaj si deci nu voi primi indemnizatia pentru al doilea copil. Tin sa mentionez ca CIM a incetat la date de 21.12.2013 dupa trei luni dupa ce am nascut primul copil. De asemenea am intrebat exact ceea ce mi-ati spus dumneavoastra si anume:daca era bine sa imi depun actele pentru somaj odata cu data de 20.12.2013,adica odata cu incetarea CIM, si mi s-a spus ca nu puteam intru-cat primeam deja indemnizatia.
intrebarile mele sun:
1. ce trebuie sa fac sa primesc indemnizatia? am inteles ca trebue sa ai lucrate 12 luni anterioare datei nasterii copilului si stiu ca cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioada in care am beneficiat de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea primului copil. Eventual m-as putea angaja iediat dupa ce se plasteste ultima indemnizatie si sa lucrez trei luni ? (aceasta in cazul in care ma va angaja cineva tinand seama ca acum sunt insarcinata in 5 luni).
2. In cazul in care nu voi primi indemnizatia pentru al doilea copil, exista vreun alt ajutor de la stat pe care l-as putea primi?

1. Daca primul copil este nascut 16 in septembrie 2013 si CCC1 se termina in 16 iseptembrie 2015 iar al doilea copil se va naste in iulie 2015 veti intra direct din CCC1 in CCC2 incepand cu data de 17 septembrie 2015.

2. Va prezentati la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si o copie dupa decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM) si solicitati indemnizatie pentru CCC2 (nu aveti nevoie de alte acte).

3. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

4. - Pe perioada de la data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie sa faceti cerere pentru acesti bani.
Primul copil este nascut pe 16 septembrie 2013 dar al doilea copil se va naste pe 5 noiembrie 2015 ceea ce inseamna ca nu voi intra din CCC1 in CCC2 direct. In acest caz ce e de facut. Daca nu voi primi indemnizatia, exista alt ajutor oferit de stat de care pot beneficia?
1. Dvs. ati spus in octombrie 2014:
...dar acum sunt din nou insarcinata si data posibila a nasterii este 07 iulie 2015.


2. Depinde ce faceti dupa data de 16 septembrie cand se termina CCC1.

3. - Ar fi bine daca v-ati angaja cu un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata e 2 luni chiar si cu timp partial (1 ora pe zi).
- Oricum indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

4. Sau sa va inscrieti la o forma de invatamant, la zi, cursuri care incep cel tarziu in octombrie, chiar daca dupa nastere nu veti mai frecventa acele cursuri.
Am inteles. vreau sa va intreb insa eu cand ar trebui sa incep lucrul daca copilul implineste varsat de doi ani in 16.09.2015?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc stimulent de insertie cc2? RALUCAELENA1985 RALUCAELENA1985 Buna seara ! Am nascut in luna martie 2013, primesc in momentul de fata indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, respectiv martie 2015...In ... (vezi toată discuția)