avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator

Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta nici o obligatie pentru cumparator in cazul in care se razgandeste, insa notarul a precizat verbal ca am putea fi executati daca nu respect promisiunea de vanzare si pierde avansul. Pot fi fortat ca si cumparator sa respect promisiunea de vanzare?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:08, 20 Octombrie 2014
Antecontractul are căpușe, cum sa devină nul? Cititi cu atenție! Tranzacția este un act care preîntâmpina un litigiu!
Exprimarea nu a fost cea corecta, nefiind de specialitate. Daca nu este scris explicit in antecontract / promisiune si in 6 luni de la data specificata pt incheiere contractul de v-c nu se semneaza si nici nu se ajunge la notar pt tranzactie de desfiintare a promisiunii care este situatia acesteia?
Situația este aceeași. Nu se anulează nimic. De fapt ce urmariti?
La momentul semnarii nu ne am documentat si am platit un avans substantial pentru teren + cladiri. Din motive obiective nu mai putem incheia contractul de v-c si vanzatorul va insista pentru incheierea vanzarii dat fiind ca are nevoie de bani. Vrem sa vedem ce riscuri sunt, in afara de pierderea avansului pe care o acceptam.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
apetra, utilizator
Interesul Dvs este sa faceți o Tranzacție. Vânzătorul are o poziție privilegiata chiar daca nu se va face vânzarea va rămâne cu avansul pt ca este culpa Dvs. Deci sfatul meu este sa vorbitor cu acesta si sa va învoiți astfel încât in conformitate cu clauzele din antecontract si prin întelegerea Dvs sa încheiați o Tranzacție de desfiintare.

Alte discuții în legătură

Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)