avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme cu un vecin pianist
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme cu un vecin pianist

Buna ziua,
Stiu ca poate parea o problema de om rasfatat asta, dar am un vecin cu pian care s-a mutat in bloc acum cateva luni. La inceput era mai cu bun simt, canta o data pe zi si gata. Apoi a inceput sa cante dimineata si seara, uneori si la pranz. Si asa ar fi suportabil, daca nu ar face-o zilnic. Dar in conditiile in care chiar in fiecare zi canta cate o ora pe sedinta, a inceput sa ma deranjeze. In plus, eu lucrez ture de noapte si ma trezeste dimineata la 7.30-8.

La inceput avea o sonerie integrata in usa, raspundea daca sunam. Am mers de vreo doua ori, desi nu am rezolvat nimic, dar speram ca macar vor fi cosntienti ca deranjeaza. Peste vara a fost liniste totala, probabil au fost in concediu. De vreo 3 saptamani s-au intors si nu a mai ratat nici una dintre "sesiunile" zilnice. Am incercat sa cobor sa-i reamintesc ca are vecini care lucreaza in tura de noapte si nici macar nu a mai raspuns la usa. Soneria e stricata, iar la bataile mele nu a raspuns, ba chiar a inceput sa tranteasca pe clapele pianului, sa ma asigure ca ma aude.

Are grija sa respecte programul de liniste, bineinteles. Incepe la 8, se opreste la 9.30, tura de dupa amiaza variaza, iar apoi mai canta o tura de la 20.30 la 22.00.

Intrebarea este: ce pot sa fac in privinta lui? As vrea sa stiu daca exista vreo metoda sa-l oblig sa-si restranga cantatul macar la o data pe zi (desi in momentul asta am nervii asa de intinsi ca incep sa tremur numai cand aud o nota de pian).

Multumesc pentru orice sugestii.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 15:29, 20 Octombrie 2014
Stimata doamna considerati complet eronat interventia mea in aceasta discutie.

Asa cum dvs. v-ati exprimat o opinie mi-am exprimat si eu o opinie ini nici un caz nu am fost refractar fata de dvs. Am considerat si consider ca va victimizati si o luati in nume personal pentru ca afirmati ca cineva are mai multe drepturi decat dvs si dvs nu va puteti apara impotriva acestei nedreptati. Din acest motiv am afirmat ca dansul are drept de a se apara la fel cum si dvs aveti dreptul de a va apara de atitudinea dansului. Am pus aceste drepturi si de a canta si de a se apara intr-o balanta echilibrata atat pt dvs cat si pt dansul.

Revenind la opinii, este normal ca oameni diferiti sa aibe opinii diferite altfel am fi cu totii niste roboti.

Si raspunsul la intrebarea dvs este NU. Nu am probleme din nicio directie cu vecinii mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. există soluții pentru această problemă? brianna39 brianna39 Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)