avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie in curs de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie in curs de executare silita

Problema incepe asa: in luna iulie 2010 am incheiat un abonament orange pe 2 ani. In luna mai 2011, am achitat pentru ultima data facturile catre acestia. Pe lunile iunie si iulie 2011 mi s-au emis facturile cu un cost total de 600 ron, in luna iulie abonamentul fiind suspendat.
Am primit din partea unui executor judecatoresc care colaboreaza cu EOS Ksi o " Notificare prealabila a inceperii executarii silite" datata cu 07.10.2014, in valoare de 1600 ron insemnand, in urma discutiilor cu un dealer orange, 600 RON facturile neachitate+270 RON taxa de reziliere+diferenta penalizari imputate pana la momentul cesiunii datoriei catre EOS Ksi, luna iulie 2012.
1. Se aplica codul de procedura civila privind prescrierea datoriei in termen de 3 ani?
2. Care se considera a fi data de la care sa aplica acest cod? data ultimei facturi emise si neachitate, adica iulie 2011? sau data ultimei facturi conform contractului incheiat pe 2 ani, adica iulie 2012?
3. Ce importanta are data efectuarii rezilierii abonamentului in aceste demersuri? mentionez ca pe acesta inca nu am aflat-o.
4. Penalizarile se imputa pana la data rezilierii contractului? sau pana la data suspendarii abonamentului?
Va multumesc anticipat :(
Cel mai recent răspuns: ASISTENTAEXECUTARE.RO , Avocat 18:54, 16 Noiembrie 2014
Nu sunt recomandate si sunt trimise la adresa pe care ati avut-o in momentul incheierii contractului.
Termenul de prescrptie se calculeaza de la data scadentei, va uitati pe factura si vedeti cand trebuia s-o platiti, aia e data.. nu conteaza pana cand aveati dvs contract.
Taxa de reziliere o datorati dela data cand s-a reziliat contractul, posibil cateva luni mai tarziu fata de acea factura.
Am mai vorbit cu ei. Un reprezentant de la departamentul Juridic parca de la EOS dupa ce mi-a furnizat cateva informatii gen: instiintarile au fost trimise toate la adresa veche, suma raportata catre ei a fost de 890 RON diferenta pana la 1600 ron reprezentand penalitati impuse de EOS conform nush ce decizie BNR, iar daca ii dau in judecata pentru prescrierea datoriei cica am sanse 50% sa castig, la final ma intreaba: cat vreau sa le platesc. Ii spun ca 270 ron, rezilierea contractului. A zis ca revine cu un telefon si nu a mai revenit. In schimb ma suna asa-zisa consiliera a executorului judecatoresc si imi spune ca daca nu achit 980 ron continua procedurile. Bineinteles ca nu am acceptat si aici s-au incheiat discutiile. Acum astept rezolutia banuiesc?
acum asteptati sa va actioneze in judecata.
atata timp cat nu primesti incuviintarea executarii de la judecator, nu se intampla nimic, ei pun presiune si atat.
Cu scuzele de rigoare fata de moderatorul gi-jane2, inca sustin (din prisma patitului) ca nu veti fi citat. Este o problema mai veche, la care nu reusim sa cadem de comun acord.
Ideea este :
EOS va lasa sa treaca o perioada de timp - perioada in care va vor "asalta" cu tot felul de telefoane in zile si la ore mai mult sau mai putin rezonabile - a.i. datoria dvs se va dubla/tripla/etc.
Daca nu veti "bate palma" cu ei la un moment dat vor apela la un executor judecatoresc prin intermediul caruia vor depune in instanta o cerere de incuviintare a executarii silite impotriva dvs.
In acest caz veti afla de aprobarea incuviintarii executarii silite abia la momentul cand veti primi un plic din partea executorului care va contine printre altele notificarea, procesul verbal de stabilire a cheltuielilor, poprire, sentinta de incuviintare, etc. Din momentul primirii acestui plic aveti timp 15 zile pentru a formula si depune contestatia la executare.
Pentru a fi in permanenta informat cu situatia dvs juridica, va sfatuiesc ca in fiecare dimineata pana va beti cafeaua sa cautati pe portal.just.ro la sectiunea "Dosare" a Judecatoriei de care apartineti numele dvs : daca nu apare nimic la cautare e totul ok, daca apare vreun dosar ... a inceput "distractia".
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)