avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora a trecut la santaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora a trecut la santaj

Buna seara. Am fost sa platesc intretinerea dar am avut neplacuta surpriza sa aud pe administratora, ca daca nu platesc si fondul de rulment nu platesc nici inretinera. A spus ca e hotarire de comitet si numai asa se achita intretinerea. Nimeni nu a platit acest fond de rulment pentru ca e foarte mult. 40 lei pe luna iar eu am de dat total 200 lei . Eu nu am mai auzit de asa fond de rulment si de aceia nu l platesc si nimeni nu plateste. Nu e justificat, bine la sedinta a spus ca achita facturile pentru ca sint multi rai platnici si noi nu am fost de acord . Pai eu muncesc si pentru altii ! Avem fond de reparatii separat pe care il platsc e normal. BUN ce fac in situatia asta personal , cu toate ca tot blocu e santajat asa ?! DAR daca nu mai incseaza de loc ,nu e mai rau ? Si uite asa ,ca nu a vrut sa achit intretinerea ! :(
Cel mai recent răspuns: narciisa , utilizator 18:20, 11 Noiembrie 2014
De ce este nefericita?

Este un fond care se ruleaza, lunar se platesc facturile si alte cheltuieli din el si apoi se reintregeste prin incasarea de la proprietari pe lista de intretinere.
Dragilor, am citit raspunsurile voastre ,pe o parte inteleg cum e cu acest fond de rulment si am ajuns la conluzia ca ,un bloc de locatari ete asemanator cu un stup de albine acolo trarsc albinutele si trintorii iar albinutele muncesc din greu pentru ca stupul sa aibe miere iar trintorii nu au nici o treaba dar profita. La bloc majoritatea locatarilor platesc si tin in circa si ^trintorii ^ pentru ca nimeni nu le face nimic in multe cazuri se tem, pentru ca daca le cere cineva socoteala ^trintorii trec la amenintari grave. Apropo DOMNILOR AVOCATI, cit costa sa dai in judecata un rau platnic si cum procedam ???
un bloc de locatari ete asemanator cu un stup de albine acolo trarsc albinutele si trintorii iar albinutele muncesc din greu pentru ca stupul sa aibe miere iar trintorii nu au nici o treaba dar profita. La bloc majoritatea locatarilor platesc si tin in circa si ^trintorii ^ pentru ca nimeni nu le face nimic in multe cazuri se tem, pentru ca daca le cere cineva socoteala ^trintorii trec la amenintari grave.


Este exact cum ati scris, numai ca este putin invers de cum ganditi, albinele adica cei care muncesc in bloc sunt comitetul, presedintele, administratorul, cenzorul, ingrijitorul, nu cei care trebuie sa plateasca munca acestora, aceia ii puteti numi altfel, dar nu albine!!
NU trantorii ameninta, albinele ameninta pe acei nesimtiti care nu au bunul simt sa achite ceea ce consuma, care nu isi achita obligatiile, care nu stiu sa respecte munca altora!
Observ ca unele persoane nu inteleg munca prestata intr o asociatie de proprietari care uneori este mult mai complexa decat un job normal. Cred ca daca Administratorul care incaseaza intretinerea doar aia face. Nimeni nu e constient de munca din spatele acelei activitati. Toti vad decat incasarile si atat. Nimeni nu e constient de munca pana la lista de plata. Cred ca daca e curat pe scara se face de la sine si femeia de serviciu, ingrijitorul nu face nimic. Cred ca fiecare proprietar ar trebui cel putin 1 an sa fie presedinte, sa faca parte din comitetul executiv sau sa faca curat pe scara, trecand prin toate acestea, poate asa realizeaza munca din spate si toate problemele din asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
ceau, utilizator
Recuperarea datoriilor de la rău platnici este în sarcina președintelui. Poate sa o facă președintele cu/fără avocat. Orientativ costa 800 lei/apartament -se vor recupera de la restanțieri.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment ceaidemusetel ceaidemusetel Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi? (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)