Ar trebui schimbat titlul si pus "Scrierea corecta cand te adresezi intstantei" sau ceva de genu' :).
Vad ca tot nu s-a inteles la ce ma refer :).
E clar ca nu se va decide o chestie majora gen libertatea unui om, despagubiri, etc. \"bazandu-te pe \"t\" sau \"ț\"\" dar poate face ca judecatorul sa gandeasca ceva de genu \"Ok X e vinovat ca nu si-a cumparat bilet de autobuz (si a depus contestatie) dar intr-adevar are si situatii atenuante, dupa cum a scris: case de bilete inchise si nu a avut de unde sa cumpere, in plus da dovada si ca e cult, uite a scris fara greseli de ortografie, a pus semnele de punctuatie unde trebuie, nu i-a fost lene sa scrie cu litere romanesti, nu pare sa fie o persoana care sa fi facut acest lucru intentionat, sau si daca a facut-o poate ca nu a avut atunici bani/timp de bilet,...oricum nu pare un taran agramat care nu stie sa scrie citeasca si se ocupa cu closcarii dintr-astea,.... hai sa ii dau un avertisment.\".
Ganditiva si voi,... nu va faceti o impresie despre o persoana care scrie corect gramatical (chiar si daca va faceti involuntar) si o alta despre una care scrie de parca a invatat romana in Budapesta? Cand cineva intreaba o chestie \"Ma prins politia biat la volan\" sau \"M-a prins politia beat la volan\" ( sau daca e mai destept \"M-a prins politia baut la volan\"), eu zic ca chiar daca vrei sa deschizi postul respectiv si vezi cele doua (trei) titluri de dinainte iti faci o impresie despre persoana careia ii vei raspunde (pe care o vei sfatui) inainte sa citesti contextul. In primul caz gandesc (eu cel putin) \"la cata scoala ai e clar ca nu e prima data, bine ca nu ai omorat pe nimeni\", in al doilea caz gandesc \"Ma rau ai facut da' macar sti scrie corect inseamna ca ai deschis macar cateva carti in viata ta pari un om mai calculat,... (pacat) hai sa vad ce pot sa iti zic\", iar in al treilea am o usoara intrebare \"oare e prima data? chiar asa ghinion sa aiba\".
Eu nu am asemenea prejudecăți pentru că agramatismul nu presupune vinovăția.
~ final discuție ~