avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaluarea personalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaluarea personalului

Buna ziua,

Nota finala in urma evaluarii performantelor individuale de catre angajator poate modifica drepturile salariale ale angajatului?
Mentionez ca sunt detasata la o institutie de stat unde personalul este contractual.

In asteptarea unui raspuns,

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 22 Octombrie 2014
Nu. Un salariu se poate modifica doar prin act aditional, iar prin exceptie si unilateral prin decizia angajatorului (ca urmare a modif legii salariz, a sal minim, sanctiune disciplin).
Diminuarea unilaterala a salariului de incadrare, potrivit dispozitiilor Codului muncii, se poate realiza fie sub forma sanctiunii disciplinare, fie in cazul intreruperii / reducerii temporarare a activitatii, fie daca intervine un act normativ care sa impuna aceasta reducere.

In orice alta situatie modificarea salariului de baza necesita acordul salariatului, prin inccheierea unui act aditional la c.i.m..

Pe baza evaluarii nu poate diminua salariul de incadrare.

Din cate imi amintesc, in trecut , in sectorul bugetar , evaluarea ajuta la stabilirea salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea platilor anelle anelle ce lege da dreptul angajatorului sa diminueze salariile angajatilor cu pana la 20% ? Angajatorul zice nu diminuarea salariilor ci diminuarea platilor. Exista ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare meserie goplanet goplanet E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare ... (vezi toată discuția)