NickArden a scris:
Avand in vedere ca am platit pe internet, mie nu mi s-a dat chitanta de plata. Le pot solicita cu acest raspuns sa mi se dea?
Facand plata prin banca dumneavoastra aveti dovada platii prin instrumentul bancar, prin extrasul de cont sau istoricul platilor asa cum s-a spus mai sus. Pentru a nu banui pe cei din asociatie, este mai bine ca dumneavoastra sa verificati atent fiecare plata pe care ati facut-o prin banca si sa vedeti daca acestea au fost facute in contul asociatiei dumneavoastra si nu cumva o plata, din greseala de tastare a contului, a ajuns in alta parte.
Am avut asemenea sitiuatie acum mai bine de un an cu un membru al asociatiei, persoana juridica, ce a aparul cateva luni cu rrestanta pe lista de plata. Au sesizat ca ei au platit si nu ar trebui sa mai apara cu restanta. Le-am solicitat dovada platii si cand ne-au aratat am constatat ca au virat banii in alt cont, in contul unei firme... Sigur ca au platit suma asociatiei si au luat legatura cu acea firma si si-au recuperat banii.
Cat priveste chitanta, asociatia (ca orice persoana juridica) emite chitanta pentru incasarea numerar si nu are cum sa emita chitante pentru incasarile prin banca. Locul chitantei (pentru asociatie) este luat de extrasul de cont pe care-l scoate asociatia de la banca.
Se intampla uneori asemenea greseli chiar intre firme, institutii ale statului,... dar totul se rezolva pe baza realizarii "punctajului" intre parteneri, adica verificare facuta dde fiecare parte si corelarea evidentelor. In contabilitate se spune ca se face punctaj intre fisa clentului si fisa furnizorului.
In concluzie, nu trebuie sa solicitati un raspuns de la asociatie, ci trebuie sa mergeti la asociatie si sa faceti acest punctaj intre evidenta dumneavoastra si aceea a asociatiei pentru a vedea daca s-a gresit si unde s-a gresit.