avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contest lista de plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contest lista de plata intretinere

Buna seara,

Cum ar trebui sa arate textul prin care sa solicit presedintelui asociatiei de proprietari explicatii privind modul de calcul intretinere pe care il contest? Adica vreau sa compar platile mele online cu ce spun ei ca am de plata si ce am platit pe perioada X.
In cat timp sunt obligati sa imi raspunda si ce informatii trebuie sa primesc conform carei legi, articol, etc.? Dumnealor nu au obiceiul sa raspunda, eu le trimit in termen legal si cu confirmare de primire.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gloriajilava , utilizator 08:46, 30 Octombrie 2014
Da, asta si vroiam sa fac. Cum sa scot de la ei, ce text sa folosesc, aceste evidente, asta e intrebarea. Si daca pot cere si chitantele de plata. Se poate un raspuns urgent va rog?
NickArden a scris:
Avand in vedere ca am platit pe internet, mie nu mi s-a dat chitanta de plata. Le pot solicita cu acest raspuns sa mi se dea?

Facand plata prin banca dumneavoastra aveti dovada platii prin instrumentul bancar, prin extrasul de cont sau istoricul platilor asa cum s-a spus mai sus. Pentru a nu banui pe cei din asociatie, este mai bine ca dumneavoastra sa verificati atent fiecare plata pe care ati facut-o prin banca si sa vedeti daca acestea au fost facute in contul asociatiei dumneavoastra si nu cumva o plata, din greseala de tastare a contului, a ajuns in alta parte.
Am avut asemenea sitiuatie acum mai bine de un an cu un membru al asociatiei, persoana juridica, ce a aparul cateva luni cu rrestanta pe lista de plata. Au sesizat ca ei au platit si nu ar trebui sa mai apara cu restanta. Le-am solicitat dovada platii si cand ne-au aratat am constatat ca au virat banii in alt cont, in contul unei firme... Sigur ca au platit suma asociatiei si au luat legatura cu acea firma si si-au recuperat banii.

Cat priveste chitanta, asociatia (ca orice persoana juridica) emite chitanta pentru incasarea numerar si nu are cum sa emita chitante pentru incasarile prin banca. Locul chitantei (pentru asociatie) este luat de extrasul de cont pe care-l scoate asociatia de la banca.

Se intampla uneori asemenea greseli chiar intre firme, institutii ale statului,... dar totul se rezolva pe baza realizarii "punctajului" intre parteneri, adica verificare facuta dde fiecare parte si corelarea evidentelor. In contabilitate se spune ca se face punctaj intre fisa clentului si fisa furnizorului.
In concluzie, nu trebuie sa solicitati un raspuns de la asociatie, ci trebuie sa mergeti la asociatie si sa faceti acest punctaj intre evidenta dumneavoastra si aceea a asociatiei pentru a vedea daca s-a gresit si unde s-a gresit.

Cred ca ar fi foarte util ca cel care doreste sa faca astfel de tranzactii sa aiba in vedere si costurile de transfer bancar. Spre exemplu, daca se vireaza din cadrul unei banci catre alta banca (unde e contul asociatiei), la retragerea sumei se retine si comisionul bancar, astfel incat suma de plata a cotelor de intretinere se va diminua cu aceste costuri. Nu asa este corect?
Da, este corect.
Daca s-a platit prin internet, nu se mai poate elibera chitanta care atesta strit plata in numerar. Cine plateste prin banca are ca document extrasul de cont al bancii. Fireste, e firesc sa se accepte un punctaj daca apare o restanta pe care nu o recunoasteti.

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)