avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contest lista de plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contest lista de plata intretinere

Buna seara,

Cum ar trebui sa arate textul prin care sa solicit presedintelui asociatiei de proprietari explicatii privind modul de calcul intretinere pe care il contest? Adica vreau sa compar platile mele online cu ce spun ei ca am de plata si ce am platit pe perioada X.
In cat timp sunt obligati sa imi raspunda si ce informatii trebuie sa primesc conform carei legi, articol, etc.? Dumnealor nu au obiceiul sa raspunda, eu le trimit in termen legal si cu confirmare de primire.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gloriajilava , utilizator 08:46, 30 Octombrie 2014
gloriajilava a scris:
...daca se vireaza din cadrul unei banci catre alta banca (unde e contul asociatiei), la retragerea sumei se retine si comisionul bancar, astfel incat suma de plata a cotelor de intretinere se va diminua cu aceste costuri.

Sa presupunem ca un membru al asociatie are pe lista de plata afisata suma de 235,25 lei. Daca proprietarul vireaza dintr-un cont bancar (din alta banca sau din aceeasi banca) suma de 235,25 lei in contul asociatiei de proprietari, acesti bani intra in totalitate in contul asociatiei. In functie de modul de transfer a acestei sume, de conventia incheiata intre banca si asociatia de proprietari, de nivelul comisioanelor bancii asociatiei de proprietari, la unele intrari de sume se aplica comisioane, iar la altele nu. Daca se aplica comisionul de 2-3-5 lei acesta se scade din soldul existent in banca al asociatiei si nu din suma incasata de la prorietar.
Cand asociatia scoate numerar din banca ori cand face plata furnizorilor direct din banca, i se calculeaza comisioane mai mici, mai mari sau deloc, in functie de tranzactie, de conventie, de suma... Aceste comisione la plati sau retrageri din banca nu au legatura cu sursa banilor, cu provenienta banilor din cont. Adica daca banii intra in cont de la proprietarii care-si platesc intretinerea in cont ori aceste sume sunt din depunerile de numerar de catre casier, comisioanele de retragere ori de plati prin banca sunt aceleasi.
Noi repartizam aceste comisioane, luna de luna, la un loc cu alte cheltuieli administrative, ca si costul facturilor, chitantelor folosite de casierie, copii xerox, hartie imprimanta, toner imprimanta.... pe cota parte indiviza tuturor.
Asadar penttru unii asociatia suporta consumul de chitante, registrul de casa, facturi..., iar pentru altii suporta comisioanele bancare, totul repartizandu-se proportional cu cota parte indiviza de proprietate.
La fel repartizam fiecaruia in fondul de reparatii, dobanzile pe care le incasam dde la banca pentru banii din cont.
In principiu, aveti dreptate. Porblema noastra este ca, fiind o asociatie mica (26 apartamente), plata facturilor se face numai din incasarile cotelor de intretinere, in banca avand doar un cont pentru fondul de reparatii, si care are un rulaj destul de mic. De aceea, daca cineva face o plata a intretinerii prin depunere in banca (alta decat cea unde avem contul) apar aceste mici diferente de plata comisioanelor, pe care, normal ar fi, sa le aiba in vedere cel care face depunerile respective. Nu iau in calcul si motivul pe care il are cel ce recurge la o astfel de depunere! Multumesc pentru atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)