Numele meu este suzi , si va cer parerea referotor la cazul meu .
Am contractat un credit de la o banca , credit pentru care am fost obligata ( altfel nu mi se acorda suma solicitata ) sa inchei o asigurare pentru riscul de neplata . Sincer la acea data nu stiam despre ce este vorba , dar avand in vedere ca acordarea creditului a fost conditionata de incheierea acelei asigurari , am accepta , am platit rata , mi s-a eliberat o copie dupa pilita de asigurare , originalul ramanad la banca creditoare . Mentionez faptul in polita se precizeaza faptul eu sunt persoana asigurata , sociateta de asigurari asiguratorul iar banca care mi-a acordat creditul beneficiara a sumei in cazul producerii riscului asigurat .
Ei bine s-a produs evenimentul , am intrat in imposibilitatea de a mai achita in totalitate ratele scadente , facand doar plati partiale , fapt pentru care banca a pus in executare asigurarea , intocminf dosarul de daune . Societatea de asigurari plateste suma ( in conditiile in care exista si un protocol incheiat intre acestia ) si problema mea se rezolva .
Dar nu se termina totul aici ! La mai bine de un am , ma trezesc cu o somatie din partea unui executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca la cererea societatii de asigurari , contractul de imprumut a fost investit cu formula executorie eu fiind obligata sa restitui asiguratorului suma platita de aceasta bancii ! intrebarile mele sunt :
1. Putea o instanta de judecata sa investeasca cu formula executorie contractul de imprumut la cererea asiguratorului ?
2. In conditiile in care a existat acea asigurare impotriva riscului de neplata , asiguratorul dupa plata sumei datorate de mine bancii , este indreptatita sa solicite recuperarea sumei platite si asigurate in baza politei ?
Astept parerea dvs. si va multumesc !
Stimata doamna
Nu scriu pentru a apara un anumit asigurator si cred ca nimeni altcineva.
Am scris in ideea de a ajuta,si mie mi-ati raspuns la modul pe care l-ati gasit de cuviinta.
Pot sa va inteleg supararea dar nu pot intelege altceva.
Suntem aici pentru a ne jigni unii pe altii?pentru a ne da lectii?sau pentru a impartasi experiente,pentru a fi oameni in adevaratul sens al cuvantului?
Avem,cred,un punct comun:reactionam la nedreptate.
Sper doar ca reactia mea sa nu fie "stearsa".
Multe reusite va doresc!
Daca n-ati observat, inca de la inceput v-am dat dreptate dv.Inchei cu ultima lamurire cu care sunt dator:singurul motiv pentru care n-ati fi putut sa mai platiti, ar fi fost decesul, care nu s-a produs inca.Acest risc se acopera prin polita de asigurare de viata sau de deces din orice cauza, in niciun caz pe polita de risc financiar.Faceti mereu trimitere la protocolul din care nu faceti parte.Solicitati si cititi macar acum Conditiile de asigurare aferente politei in cauza, si pe care asiguratorul era obligat sa le ataseze la polita.Ca sa va lamuriti competent, cereti o explicatie de la CSA utilizand adresa de petitii existenta in site.Noi cred ca am epuizat tot ce era de spus.
Stimate consultant de asigurari ,, NUCU$ , dumneavoastra vedeti problema din punctul de vedere al consultantului de asigurari , stiti ce conditii exista la societatea dvs. la incheierea unei polite de asigurare . Daca era vorba de o incheiere a unei polite de asigurare pentru deces sau viata nu eram chiar asa de ,, incuiata '' sa insisit pe aceasta problema . Va repet denumirea politei este ,, POLITA DE ASIGURARE IMPOTRIVA RISCULUI DE NEPLATA '' nu se refera la deces sau invaliditate , este vorba de pierderea capacitatii de plata din varii motive : pierderea locului de munca , diminuarea veniturilor fata de data incheierii contractului cu banca , eventual plecarea din tara , etc . Daca banca a considerat la un moment dat ca indeplinesc conditiile privind executarea garantiei aduse la incheierea contractului , si anume ca am intrat in incapacitate de plata , fiind inregistrate intarzieri la plata , iar societatea de asigurari accepta dosarul , pune in aplicare prevederile politei de asigurare , plateste despagubirea , nu credeti ca ceea ce sustineti este undeva pe langa problema ? Pentru a va face o imagine corecta asupra problemei m-am oferit sa va transmit actele : contractul de facilitate de overdraft incheiat cu banca , polita de asigurare , si acel faimos protocol de care s-a folosit societatea de asigurari la investirea cu formula executorie a contractului . Va mai fac cunoscut faptul ca acele ,, Conditii de asigurare '' nu mi-au fost facute cunoscute , dar rezulta foarte clar din cele scrise in polita si acel faimos protocol incheiat intre banca si societatea de asigurari pe care repet nu l-am redactat nici eu nici vre-unul din clienti , a fost vointa celor doua parti semnatare : BANCA si SOCIETATEA DE ASIGURARI .
Stimata doamna ELENA ERDEI , va multumesc pentru opinii , nu cred ca ma jignit pe cineva , dar faptul ca niste lucruri atat de clare , de avidente sunt interpretate de unele persoane dupa propriul interes ma revolta . Tocmai nedreptatea de care am avut parte m-a facut sa scriu pe acest foum si sa arat lumii intregi ca in aceasta tara ,, mori cu dreptatea in mana '' . Cei muti si necajiti sunt cei nedreptatiti de cele mai multe ori de anumite institutii . Daca v-ati simtit cumva deranjata de cele scrise de mine , va rog sa ma scuzati , dar faptul ca zicala ,, corb la corn nu-si scoate ochii '' se pare ca se aplica cu succes in societatea noastra . Sa stiti ca ma citit opiniile dvs. si in alte cazuri , prezentate pe forum si mi se pare ca sunteti totusi o persoana obiectiva si de buna credinta . Pentru lamurirea problemei m-am oferit sa transmit celor interesati actele la care fac referire , pentru afi studiate si apoi comentate . Sa nu credeti ca inventez tot ceea ce am prezentat sau ca vreau neaparat sa mis e dea dreptate ca asa vreau eu . Am la baza celor spuse niste acte care dovedesc ca am dreptate , acte ce au fost studiate si de alte persoane cu pregatire juridica si mi-au dat dreptate , dar din pacate aceste persoane nu au o functie din care sa ma poata ajuta , sau sa ia o decizie .
Va multumesc inca o data pentru opinii , si va doresc toate cele bune !
Revin asupra subiectului si vreau sa va spun ca am sunat la Tribunal sa obtin un exemplar al deciziei pronuntate in cauza prin care mi se respingea recursul si culmea din luna mai judecatoare nu a reusit sa motiveze respingerea si nu a emis deiczia . Suntem la sfarsitul lunii iulie , stimata judecatoare fiind in concediu pana la sfarsitul lunii august , asa ca sper sa am si eu posibilitatea de a intra in posesia deicizie i undeva pe la Craciun . Asta da operativitate si drag de lucru la magistratii nostrii . Pe langa faptul ca judeca cauzele cum le judeca, mai si lalaie motivarea solutiilor date , doar doar se satura omul si nu-i mai deranjeaza cu problemele lui , renunta de bunavoie sa-si caute dreptatea in instanta . Asta da sistem juridic ! Bravo lor ! Dar daca sunt absolveti ai sistemului de invatamant la distanta ai Universitatii S.H. nu e de mirare !