avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea pentru neplata a unui credit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea pentru neplata a unui credit

Buna ziua !

Numele meu este suzi , si va cer parerea referotor la cazul meu .
Am contractat un credit de la o banca , credit pentru care am fost obligata ( altfel nu mi se acorda suma solicitata ) sa inchei o asigurare pentru riscul de neplata . Sincer la acea data nu stiam despre ce este vorba , dar avand in vedere ca acordarea creditului a fost conditionata de incheierea acelei asigurari , am accepta , am platit rata , mi s-a eliberat o copie dupa pilita de asigurare , originalul ramanad la banca creditoare . Mentionez faptul in polita se precizeaza faptul eu sunt persoana asigurata , sociateta de asigurari asiguratorul iar banca care mi-a acordat creditul beneficiara a sumei in cazul producerii riscului asigurat .
Ei bine s-a produs evenimentul , am intrat in imposibilitatea de a mai achita in totalitate ratele scadente , facand doar plati partiale , fapt pentru care banca a pus in executare asigurarea , intocminf dosarul de daune . Societatea de asigurari plateste suma ( in conditiile in care exista si un protocol incheiat intre acestia ) si problema mea se rezolva .
Dar nu se termina totul aici ! La mai bine de un am , ma trezesc cu o somatie din partea unui executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca la cererea societatii de asigurari , contractul de imprumut a fost investit cu formula executorie eu fiind obligata sa restitui asiguratorului suma platita de aceasta bancii ! intrebarile mele sunt :
1. Putea o instanta de judecata sa investeasca cu formula executorie contractul de imprumut la cererea asiguratorului ?
2. In conditiile in care a existat acea asigurare impotriva riscului de neplata , asiguratorul dupa plata sumei datorate de mine bancii , este indreptatita sa solicite recuperarea sumei platite si asigurate in baza politei ?
Astept parerea dvs. si va multumesc !
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 14:34, 22 Iulie 2009
Revin cu precizarea ca la aceasta data , urmare a faptului ca societatea de asigurari aplatit suma datorata fata de banca , eu NU mai figurez cu datorie fata de aceasta !!!!!!!!!!!!!! asa cum spuneti dvs. Banca si-a recuperat banii de la asigurator .:stunned:
Finalizarea financiara a fost corecta pentru o polita de risc financiar.Singura pretentie pe care o mai puteti valorifica ar fi sa solicitati returnarea primelor platite ca sume nedatorate pe paza faptului ca asiguratul plateste polita iar acesta a fost banca si nu dv. asa cum eronat a fost stipulat in polita.Merita?
Am specificat in prima mea inteventie ca plata primei de asigurare am facut-o eu si nu banca ! B-)
Se pare ca nu ati citit cu atentie cele relatate ! Dar se pare ca in caliattea dvs. de consultant asigurari tindeti sa dati dreptate societatii de asigurari . Nu este vorba de o asigurare de risc financiar . Este o polita de asigurare a ,, riscului de neplata '' in urma careia , asiguratorul in cazul in care eu in calitate de ,, ASIGURAT '' repet inca odata acest lucru , nu mai platesc ratele la banca , care are calitatea de ,, BENEFICIAR '' primeste suma pe care eu nu o mai pot plati , de la societatea de asigurari ,, ASIGURATORUL ''' caruia eu din buzunarul meu propriu am fost obligata sa platesc ,, PRIMA DE ASIGURARE '' conditie ce a stat la baza semnarii contractului de credit si virarea sumei respective in contul meu . Este chiar asa de dificil ? Mie mi se pare totul foarte limpede . Am impresia ca se fac confuzii de catre unele persoane , care interpreteaza aceste lucruri dupa un alt model de asigurari , si nu fac diferenta intre acestea si cazul particular ce l-am prezentat .
Daca este cineva interesat sa vada actele , polita de asigurare , contractul de credit si protocolul la care fac referire , sunt dispusa sa va transmit aceste acte pe fax , daca imi indicati un numar . Sa nu credeti ca lele ce vi le-am spus sunt doar interpretari subiective . Va veti putea da parerea vazand cu ochii dva. inscrisurile .

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Intelegere pentru dezavantajarea clientului tom20034 tom20034 In calitate de client al unei banci mi-a fost inmanat o data cu contractul de credit ipotecar, in care locuinta era gajul, un formular de asigurare de viata si ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)