Numele meu este suzi , si va cer parerea referotor la cazul meu .
Am contractat un credit de la o banca , credit pentru care am fost obligata ( altfel nu mi se acorda suma solicitata ) sa inchei o asigurare pentru riscul de neplata . Sincer la acea data nu stiam despre ce este vorba , dar avand in vedere ca acordarea creditului a fost conditionata de incheierea acelei asigurari , am accepta , am platit rata , mi s-a eliberat o copie dupa pilita de asigurare , originalul ramanad la banca creditoare . Mentionez faptul in polita se precizeaza faptul eu sunt persoana asigurata , sociateta de asigurari asiguratorul iar banca care mi-a acordat creditul beneficiara a sumei in cazul producerii riscului asigurat .
Ei bine s-a produs evenimentul , am intrat in imposibilitatea de a mai achita in totalitate ratele scadente , facand doar plati partiale , fapt pentru care banca a pus in executare asigurarea , intocminf dosarul de daune . Societatea de asigurari plateste suma ( in conditiile in care exista si un protocol incheiat intre acestia ) si problema mea se rezolva .
Dar nu se termina totul aici ! La mai bine de un am , ma trezesc cu o somatie din partea unui executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca la cererea societatii de asigurari , contractul de imprumut a fost investit cu formula executorie eu fiind obligata sa restitui asiguratorului suma platita de aceasta bancii ! intrebarile mele sunt :
1. Putea o instanta de judecata sa investeasca cu formula executorie contractul de imprumut la cererea asiguratorului ?
2. In conditiile in care a existat acea asigurare impotriva riscului de neplata , asiguratorul dupa plata sumei datorate de mine bancii , este indreptatita sa solicite recuperarea sumei platite si asigurate in baza politei ?
Astept parerea dvs. si va multumesc !
Revin cu precizarea ca la aceasta data , urmare a faptului ca societatea de asigurari aplatit suma datorata fata de banca , eu NU mai figurez cu datorie fata de aceasta !!!!!!!!!!!!!! asa cum spuneti dvs. Banca si-a recuperat banii de la asigurator .:stunned:
Finalizarea financiara a fost corecta pentru o polita de risc financiar.Singura pretentie pe care o mai puteti valorifica ar fi sa solicitati returnarea primelor platite ca sume nedatorate pe paza faptului ca asiguratul plateste polita iar acesta a fost banca si nu dv. asa cum eronat a fost stipulat in polita.Merita?
Se pare ca nu ati citit cu atentie cele relatate ! Dar se pare ca in caliattea dvs. de consultant asigurari tindeti sa dati dreptate societatii de asigurari . Nu este vorba de o asigurare de risc financiar . Este o polita de asigurare a ,, riscului de neplata '' in urma careia , asiguratorul in cazul in care eu in calitate de ,, ASIGURAT '' repet inca odata acest lucru , nu mai platesc ratele la banca , care are calitatea de ,, BENEFICIAR '' primeste suma pe care eu nu o mai pot plati , de la societatea de asigurari ,, ASIGURATORUL ''' caruia eu din buzunarul meu propriu am fost obligata sa platesc ,, PRIMA DE ASIGURARE '' conditie ce a stat la baza semnarii contractului de credit si virarea sumei respective in contul meu . Este chiar asa de dificil ? Mie mi se pare totul foarte limpede . Am impresia ca se fac confuzii de catre unele persoane , care interpreteaza aceste lucruri dupa un alt model de asigurari , si nu fac diferenta intre acestea si cazul particular ce l-am prezentat .
Daca este cineva interesat sa vada actele , polita de asigurare , contractul de credit si protocolul la care fac referire , sunt dispusa sa va transmit aceste acte pe fax , daca imi indicati un numar . Sa nu credeti ca lele ce vi le-am spus sunt doar interpretari subiective . Va veti putea da parerea vazand cu ochii dva. inscrisurile .