avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea pentru neplata a unui credit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea pentru neplata a unui credit

Buna ziua !

Numele meu este suzi , si va cer parerea referotor la cazul meu .
Am contractat un credit de la o banca , credit pentru care am fost obligata ( altfel nu mi se acorda suma solicitata ) sa inchei o asigurare pentru riscul de neplata . Sincer la acea data nu stiam despre ce este vorba , dar avand in vedere ca acordarea creditului a fost conditionata de incheierea acelei asigurari , am accepta , am platit rata , mi s-a eliberat o copie dupa pilita de asigurare , originalul ramanad la banca creditoare . Mentionez faptul in polita se precizeaza faptul eu sunt persoana asigurata , sociateta de asigurari asiguratorul iar banca care mi-a acordat creditul beneficiara a sumei in cazul producerii riscului asigurat .
Ei bine s-a produs evenimentul , am intrat in imposibilitatea de a mai achita in totalitate ratele scadente , facand doar plati partiale , fapt pentru care banca a pus in executare asigurarea , intocminf dosarul de daune . Societatea de asigurari plateste suma ( in conditiile in care exista si un protocol incheiat intre acestia ) si problema mea se rezolva .
Dar nu se termina totul aici ! La mai bine de un am , ma trezesc cu o somatie din partea unui executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca la cererea societatii de asigurari , contractul de imprumut a fost investit cu formula executorie eu fiind obligata sa restitui asiguratorului suma platita de aceasta bancii ! intrebarile mele sunt :
1. Putea o instanta de judecata sa investeasca cu formula executorie contractul de imprumut la cererea asiguratorului ?
2. In conditiile in care a existat acea asigurare impotriva riscului de neplata , asiguratorul dupa plata sumei datorate de mine bancii , este indreptatita sa solicite recuperarea sumei platite si asigurate in baza politei ?
Astept parerea dvs. si va multumesc !
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 14:34, 22 Iulie 2009
Vad ca subiectul este citit de destul de multa lume , dar nimeni nu-si da o parere asupra subiectului si o solutie la ce as mai putea face in cazul in care instanta , dupa doi ani si jumatate de procese da o solutie prin care tot firma de asigurari are dreptate . Ei gresesc , si tot ei cad in picioare . Deh ! Ei au fonduri pentru ,, PROTOCOL ''' stiti ce vreau sa spun pe cand eu nu ! Astepr parerei si eventual intrebari !
Pentru ,, TRITON 10 ''. bANCA APARE IN CONTRACTUL DE ASIGURARE ( POLITA ) CA BENEFICIAR AL SUMEI IN CAZ DE PRODUCERE A RISCULUI ASIGURAT .
Revin asupra subiectului , si ma voi duce zilele acestea sa cer sa mis e elibereze un exemplara al deciziei sa vad cum a fost motivata respingerea cererii mele . In functie de aceasta voi reveni si voi face cel mai probabil o contestatie in anulare . Ce alta cale de atac as mai avea sau ce as putea face pentru a-mi face dreptate ? Greseala nu a fost a mea , ci a celui ce a completat polita de asigurare . Nu eu am stabilit conditiile din protocolul incheiat intre banca si societatea de asigurari ! De ce sa platesc eu pentru greseala lor ?
Daca vreti o certitudine de facto:sunteti dator fata de banca, exclusiv .Solicitati in instanta anularea politei ca fiind nula (consultati conditiile de asigurare pentru acest tip de polita) iar pe baza acestei noi actiuni, solicitati suspendarea executarii pana la finalizarea actiunii in anulare.Cred ca parerea unui avocat conteaza.Erorile (prejudiciile) produse in circuitul politei, sunt suportate de vinovati si deci recuperabile de asigurator.
Nu am cum sa solicit suspendarea executarii pentru ca deja banii mi-au fost retinuti in baza titlului executor emis de judecatorie , in baza contractului de credit care a fost investit cu formula executorie in decembrie 2006 . In contestatia formulata ma cerut sa se anuleze actul de executare si restituirea sumei retinute . Ma intreb daca solicit anularea politei nu fac mai rau ? Greseala se pare ca este facuta , daca este greseala sau necunostinta de cauza , de un angajat al asiguratorului . Mentionez inca odata ca exista un protocol incheiat intre banca si asigurator care prevede expres care este calitatea partilor : clientii bancii beneficiari ai creditelor acordate ,, ASIGURATI '' societatea de asigurari ,, ASIGURATOR '' iar banca acreditoare ,, BENEFICIAR '' al sumei in caz de producere a riscului asigurat , care este ,, riscul de neplata '' . Eu zic ca este destul de clar . Nu cred ca este chiar o greseala in completarea politei , ci posibil ca cei ce au intocmit protocolul si au dispus modul de completare a politelor sa fi fost ori foarte smecheri , ori habarnisti in ale asigurarilor . Nu noi clientii am elaborat aceste acte ci salariatii societatii de asigurari si cei ai bancii . Consider ca judecatorul nu a tinut cont nici de prevederile protocolului , nici de cele inscrise in polita de asigurare .

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Intelegere pentru dezavantajarea clientului tom20034 tom20034 In calitate de client al unei banci mi-a fost inmanat o data cu contractul de credit ipotecar, in care locuinta era gajul, un formular de asigurare de viata si ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)