avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar ore lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar ore lucrate

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate.
Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un CIM in care numar de ore/zi este de 8, iar el a lucrat mai putin , ex: luni 6 ore, marti :8 ore, miercuri 6 ore , etc, in total in luna mai 120 de ore.
Mentionez ca, salariatul a lucrat mai putine ore deoarece, lucrarile care i-au fost incredintate atat au necesitat.
Va rog sa-mi spuneti cum o sa apara pe stat?
Ptr. luna Aprilie apare cu 20 zile lucrate , cu sal de incadrare cat e in CIM si cu salariu realizat mai mic?
daca asa o sa apara asa cum am mentionat mai sus, mai avem nevoie sa intocmim ceva acte ptr. ITM?
Va multumesc!!!!!



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 29 Noiembrie 2011
miraj a scris:

in pontajul ptr oameni patronul ii ponteaza cu 7 sau 6 ore pe zi pe motiv ca intarzie la program sau pleaca mai repede, este corect sa-mi apara pe pontaj si stat de plata ore mai putine decat cele stabilite prin cim?
intreb ca sa nu am probleme la control

multumesc mult





Un pontaj se face in baza unei evidente zilnice a prezentei angajatului,care se tine fie cu ajutorul cartelei magnetice fie a condicii de prezenta..Atata timp cat cartela magnetica indica ora inceparii programului-ora terminarii programului angajatului respectiv,din care rezulta 6/7 ore /zi lucrate.nu este nicio problema,cu atatea ore va fi si pontat.
Daca se utilizeaza o condica de prezenta ,este indicat ca patronul sa consemneze sub semnatura sa in ziua respectiva ,in dreptul angajatulu orele absentate fie prin intarziere,fie prin parasirea locului de munca inainte de sfarsitul programului,pt. a exista justificarea legala a pontarii cu mai putine ore/zi.
Ceea ce am vrut sa evidentiez,este ca nu constituie o ilegalitate atata timp cat aveti si justificarea scriptica, nu numai verbala ,a pontarii cu un nr.mai mic de ore/zi.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
multumesc mult ptr raspuns!

dar as mai avea o problema zilele invoite sau nemotivate se raporteaza in revisal?
la fel si diferenta de ore lipsa de la 7 ore la 8 ore
si daca da cum anume?
in baza a ce dovezi?

multumesc mult
Absentele nemotivate se pot raporta in REVISAL ... diferenta de ore lucrate nu are cum sa se raporteze in REVISAL , decat cand se cumuleaza 8 ore = o zi lucrata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ... EugenGA EugenGA Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? ... (vezi toată discuția)
Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)