avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preluare de catre o alta firma in timpul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preluare de catre o alta firma in timpul CIC

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce presupune preluarea unei de catre alta firma?
Ma aflu in Cic pana la data de 13.02.2015 si daca nu am fost de acord sa-mi dau demisia, firma1 m-a anuntat ca voi fi preluata de catre firma2 pana la 31.12.2014. Se poate sa ma preia firma2 fara acordul meu si avand cim suspendat? Adica ce presupune ca se va intampla cu mine si ce trebuie sa fac eu in acest caz?
O alta problema ar fi ca firma2 m-ar prelua pana la data de 13.02.2015 cand intru in concediu prenatal pentru cel de-al doilea copil.
Firma 1 are obligatia sa ma anunte cine preia, cand si unde se intampla lucrul acesta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 7 Noiembrie 2014
1. Nu mai citati mesajele care sunt pe aceeasi pagina, puteti doar sa ma intrebati.

2. Daca se intra din CCC1 in CCC2 , nu se mai intra si in concediu de maternitate.
Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Cum pot intra din CCC1in CCC2 daca exista o diferenta intre cele doua nasteri. Primul copil face 2 ani pe 12.03.2015 al doilea copil va fi nascut in jurul datei de 01.03.2015. Problema este ca eu pot sta acasa pana cand primul copil face 1 an si 11 luni ...ultima luna fiind obligat tatal sa intre in CCC iar eu trebuie sa revin la munca. Cand revin la munca o sa prezint concediul prenatal firmei2. Spuneti-mi daca am inteles bine legea? Daca puteam renunta la CCC1 mai devreme si sa intru in prenatal mai devreme as fi facut, dar stiu ca acest lucru nu se poate. Trebuie sa astept pana se termina CCC1.
Multumesc!
alexandraluiza a scris:

Cum pot intra din CCC1in CCC2 daca exista o diferenta intre cele doua nasteri. ...

Era doar o idee , nu se referea numai la dvs.

Cand revin la munca o sa prezint concediul prenatal firmei2. Spuneti-mi daca am inteles bine legea? Daca puteam renunta la CCC1 mai devreme si sa intru in prenatal mai devreme as fi facut, dar stiu ca acest lucru nu se poate.

Se poate renunta la CCC1 si intra in prenatal pentru CCC2 . Durata concediului de maternitate este 126 de zile, din care sunt obligatoriu de efectuate cele 42 de zile pentru postnatal.
Celelalte 86 de zile se pot lua ca si concediu prenatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Cic al doilea copil florinvladutoiu florinvladutoiu buna ziua. sotia a nascut in martie 2011 alegand perioada de cic de 2 ani adica pana in martie 2013. in luna decembrie 2012 urmeaza sa nasca a doua fetita. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil ralfo ralfo Buna ziua! Am urmatorul caz: sunt in concediu crestere copil (2 ani), copilul face doi ani pe 12.02.2015. Incepand cu data de 12.01.2015 ar trebui sa intre in ... (vezi toată discuția)