avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta civila /ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta civila /ordonanta presedentiala

Am o hotarare de ordonanta presedentiala pentru incredintare minor emisa anul trecut valabila pana la solutionarea dosarului pe fond dosar nefiind incheat din motive de neprezentare a partilor.
Mai este valabila .....imi pot lua copilul inapoi daca merg cu ea la executor judecatoresc sau politie ??
procesul de fond e nefinalizat, procesul pentru ordonanta e finalizat
Daca procesul de divort este suspendat se poate executa ordonanta.
Probleme pot aparea in caz de perimare...
Eu nu consider ca poate aparea nicio problema, hotararile date in ordonanta nefiind legate de existenta fondului, ci doar de o hotarare eventuala asupra fondului. Atata timp cat nu exista o hotarare pe fodn, din orice motiv, pentru ca e crerul prea albastru sau partile prea roz, hotararea data in ordonanta se aplica. Parerea mea.
Depinde ce scrie in hotararea din ordonanta.
De aceea ziceam ca trebuie analizata hotararea cu atentie.

Depinde si cum a formulat obiectul actiunii...
Sincer, nu depinde. Dar daca ai un temei juridic concret, ca sa il discutam, mi-ar placea.

Alte discuții în legătură

Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Daca dupa 5 luni de la pronuntarea divortului ( avand hotarare definitiva ) am depus ALTA PLANGERE pentru schimbarea domiciliului minorului de la mama la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)