Am o hotarare de ordonanta presedentiala pentru incredintare minor emisa anul trecut valabila pana la solutionarea dosarului pe fond dosar nefiind incheat din motive de neprezentare a partilor.
Mai este valabila .....imi pot lua copilul inapoi daca merg cu ea la executor judecatoresc sau politie ??
Sub aspect juridic lucrurile sunt simple.
Ordonanta presedintiala nu este o hotarare care sa solutioneze fondul cauzei.
Astfel, mie imi pare ca perimarea impiedica executarea.
O contestatie la executare ar fi admisa in opinia mea daca e cum banuiesc eu.
Ca sa nu banuiesc ar trebui sa analizez hotararea.
In ce baza legala perimarea impiedica executarea? In ce baza legala faci, in executarea unei ordonante, dovezi despre statusul fondului? Care fond, poate sa nu existe...
Cum banuiesti tu ca e... in ce temei ar fi?
996 alin. 2 Procedura civila ne spune ca ordonanta este executorie si, daca hotararea nu contine vreo dispozitie privind durata ordonantei si nici nu s-au modificat conditiile de fapt (care se constata prin alta hotarare), ea se aplica pana la solutionarea fondului.
Cum ordonanta se da SI daca exista fond, inseamna ca se da si daca NU exista, adica poate fi si un fond suspendat.
Alte pareri?
Pe perimare eu as castiga procesul.
De aceea i-am zis de perimare.
Pe drept e clar.
Nu poti face o ordonanta sa produca efectele unei hotarari pe fond deoarece se incalca legea.
In speta, asa cum am prezentat eu situatia nu mai exista fond si in consecinta...solutia instantei daca nu ar gresi ar fi cea expusa de mine.
O discutie poate avea loc pana la pronuntarea perimarii.
Dreptul poate fi simplu sau complicat in functie de situatie...
Adica as si putea obtine executarea silita urgent de tof, pe de alta parte.
Imi place dreptul ca nu este precum aritmetica...si intotdeauna pot exista situatii in functie de aparari...si strategii...
Adica executarea se poate face dar depinde de ceea ce face fiecare parte si de cum intelege sa se apere...