avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala pe motive ciudate!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala pe motive ciudate!!!

s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in suma de x , pe care nu le-a declarat organelor fiscale, sustragandu-se platii impozitului pe venit.

-in perioada respectiva aveam ceva bitcoins (moneda virtuala, care se schimba = vinde/cumpara prin asa zisi exchangeri) - pe care i-am schimbat, in mai multe tranzactii printr-un exchanger din hong-kong (china), primind bani reali ori prin western union ori prin transfer bancar.

ma trezesc la usa, dupa un an si jumatate !!! cu un inspector de la fraude???!!! care imi comunica ca mi s-a intocmit dosar penal pentru ca eu la vremea respectiva n-am declarat ca si venit acei bani -deci n-am platit impozit dupa ei

acum ma intreb eu -de unde pana unde se considera venit niste incasari in banca sau western union fie si de la niste cetateni chinezi???
mentionez ca am cerut copie la dosar -si EXACT asta, si fix numai atat este mentionat in dosar ca si motiv, deci nimic mai mult - NU EXISTA nicio referire sau dovada ca acei bani ar fi fost obtinuti ca si venit, am in dosar doar copii de la tranzactiile western si incasari bancare

- ESTE POSIBIL ASA CEVA? Chiar se poate impute cuiva -doar prin simplul fapt ca a incasat niste bani, ca acei bani ar fi fost un venit si trebuiau impozitati???

Astept pareri, sugestii, sau orice alt ajutor - daca stiti de cazuri concrete de genul sau similare, astept chiar si in mesaj privat orice idee, ce-mi poate fi de folos in cazul acesta - ma revansez daca e cazul

multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:47, 23 Ianuarie 2019
Valabil de la 20 ianuarie 2019
Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra câştigului din transferul de monedă virtuală.
Câștigul din transferul de monedă virtuală se determină ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei.
Câştigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie NU se impozitează, cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Documentatie site + impozit venit bitcoin MNarcis MNarcis Buna ziua, As avea nevoie de o documentatie in privinta unui site online si impozitul pe venit din bitcoin. Nu sunt niste intrebari foarte dificile, lucruri ... (vezi toată discuția)
Online business Brudici Brudici Salut. Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu ... (vezi toată discuția)