Patrick_ a scris:
E foarte interesant de observat cum nici una dintre postările din ultimele două pagini și jumătate nu spun nimic despre copil...
Oare nu ar trebui ca discuția să se poarte în jurul creșterii și educării lui Nicușor și mai puțin în jurul ideii de hetero- sau homo-sexualitate a celor care îl cresc?
După cum spuneam în postarea de pe pagina 1: răspunsul la problema pusă în discuție ar trebui să fie susținută de studii psihiatrice, socioloice și pedagogice și în nici un caz de emoțiile de moment ale unuia sau altuia care se informează doar de la televizor.
:bow:
Dupa ce m-am ingrozit citind diferite postari, inclusiv una care zicea ca rostul femeilor este sa fie mirese nu pot sa nu aplaud o opinie serioasa si argumentata.
Fac o mica divagatie offtopic: In urma cu vreo 3 ani am vazut ca exista o organizatie anti-gay numita pare-mi-se "Bucovina profunda" si atunci ca si acum ma gandesc daca
oamenii de bine s-au gandit pro
fund la cum este sa fie antigay dar pro-fund. :happy:
...
Unu. Celor care au sugerat ca trebuie sa ne bagam capul in nisip le scriu ca nu ne foloseste la nimic. Problemele nerezolvate vin dupa tine. Te urmaresc. Nimic nu impiedica o femeie sa conceapa un copil (pe cale naturala sau artificiala) si sa-l creasca impreuna cu partenera ei lesbiana. Ce facem? Cerem schimbarea domiciliului copilului la alta persoana decat mama pentru ca aceasta este lesbiana? Chiar daca barbatii sunt in imposibilitate biologica de a naste copii, si chiar daca e mult mai complicat decat la femei nimic nu-l impiedica pe un barbat sa contracteze cu o donatoare de ovule si o mama purtatoare si sa aiba un copil. Revin cu intrebarea: Ce facem daca descoperim ca tatal e gay?
Doi. Celor care au scris ca se tem ca copiii vor fi tentati sa-si imite parintii privitor la orientarea sexuala. In primul rand trebuie observat homosexualii provin din cupluri heterosexuale. Ramane un mister de ce nu-si imita parintii. Nu cred ca exista vreo gena (nu-i prea vad rostul in ordinea biologica si in evolutie) dar nici nu cred ca e vorba de pura imitatie. Este ceva mult mai complex si despre care nu stim mai nimic. Trebuie sa remarc insa ca (GermanAlex a amintit acest lucru inaintea mea)
intr-o familie normala copii nu prea se gandesc la parinti ca la fiinte sexuate. Nu cred ca intr-o familie normala copiii vad altceva intre parinti afara de saruturi caste, fara nicio conotatie sexuala.
E acelasi pupic care li se da si lor si care n-are nimic de-a face cu sexul (doar daca esti foarte, foarte dereglat mintal poti sa-si inchipui ca tatal isi strange in brate si isi pupa fiul sau fiica gandindu-se la sex). Nu cred ca vreun om normal educat a invatat cum sa faca sex studiindu-si parintii.
Trei Vorba lui Patrick_ "De Nicusor ii pasa cuiva?" In patru pagini de "discutii" am citit multe, cum condamna religia, morala si Dumnezeu astfel de acte, cat este de periculoasa panta alunecoasa a homosexualitatii ... etc ... afara de o parere serioasa cu privire la viata lui Nicusor la cat de afectat poate sa fie de "performantele parentale" ale celor care l-au abandonat la mila societatii si la posibila dorinta
sincera si absolut umana a celor care vor sa-l creasca si ingrijeasca pe Nicusor.