avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati

Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de care sufara uneori. In afara de o multime de prostii despre sfarsitul lumii aparea si o povestea care mi-a atras atentia
Aici puteti gasi povestea in engleza in ziarul "Santiago Times" din Santiago de Chile
[ link extern ] /
Pe scurt este vorba despre o carte pentru copiii de gradinita “Nicolás tiene dos papás” adica pe romaneste "Nicusor are doi tati" scrisa de miscarea pentru integrarea homosexualilor. In carte e prezentata familia lui Nicusor formata din cei doi tati si el si despre viata lui.
Problema adoptiilor de copii de cupluri homosexuale este extrem de discutata nu numai in Chile ci peste tot in lume.
Voi, ce parere aveti? Suneti pentru astfel de adoptii? Sunteti impotriva lor?

P.S. Imi doresc o discutie civilizata si cu argumente.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:44, 15 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu cred ca suntem insuficient pregatiti - cel putin aici, in Ro - pentru a pune in discutie un subiect atat de delicat. Daca vom ajunge in situatia de a ne fi "impusa" de UE (intre ghilimele pentru ca apartenenta la UE nu este obligatorie, implicit nu iti poate fi impusa o decizie votata de parlament ) o decizie, suntem absolut nepregatiti.

Aveti dreptate ca orientarea sexuala nu este o optiune personala. Din pacate, acum exista situatii in care contextul a decis alegerea. Exista si situatii in care alegerea e determinata de ratiuni finaciare. Pana nu clarificam anumite aspecte, pana cand societatea nu primeste mai multa informatie, nu cred ca se poate pune in discutie adoptia. Acum, acei copii ar fi traumatizati la scoala si pe strada, ar avea sigur si nu probabil, de suferit. Inadmisibil.

Asocierea homosexualitatii cu psihopatologia nu este inerenta. Studiile de dupa Freud - care s-a bazat in concluzii pe teste efectuate exclusiv pe pacienti cu probleme psihice si tulburari de comportament - au demonstrat acest lucru. Ideea este ca, daca sunt recunoscuti ca familie, din ratiuni sociale, ei capata si dreptul sa infieze copii, ca orice alta familie, atata timp cat indeplinesc anumite criterii. Nu capata si dreptul de a se cununa religios, nu poti impune cununia religioasa atata timp cat bisericile se organizeaza potrivit statutelor proprii.

A nu putea avea propriii copii nu este un handicap. Poate deveni, precum saracia, divortul parintilor, ochelarii de vedere cu multe dioptrii, picioarele in x, greutatea excesiva, sanii prea mici, chelia, etc. Exista oameni care nu isi doresc copii, care isi doresc si fac sau infiaza. Exista persoane care cauta din tinerete sa se casatoreasca si exista altele care pun casatoria pe ultimul plan, ori isi aduc aminte dupa varsta de 50 de ani. Exista persoane "predispuse" la frustrari, depresii si fobii si persoane care traiesc din plin fiecare clipa a vietii.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
unika01, utilizator
Patrick_ a scris:

E foarte interesant de observat cum nici una dintre postările din ultimele două pagini și jumătate nu spun nimic despre copil...

Oare nu ar trebui ca discuția să se poarte în jurul creșterii și educării lui Nicușor și mai puțin în jurul ideii de hetero- sau homo-sexualitate a celor care îl cresc?

După cum spuneam în postarea de pe pagina 1: răspunsul la problema pusă în discuție ar trebui să fie susținută de studii psihiatrice, socioloice și pedagogice și în nici un caz de emoțiile de moment ale unuia sau altuia care se informează doar de la televizor.

:bow:
Dupa ce m-am ingrozit citind diferite postari, inclusiv una care zicea ca rostul femeilor este sa fie mirese nu pot sa nu aplaud o opinie serioasa si argumentata.
Fac o mica divagatie offtopic: In urma cu vreo 3 ani am vazut ca exista o organizatie anti-gay numita pare-mi-se "Bucovina profunda" si atunci ca si acum ma gandesc daca oamenii de bine s-au gandit profund la cum este sa fie antigay dar pro-fund. :happy:
...
Unu. Celor care au sugerat ca trebuie sa ne bagam capul in nisip le scriu ca nu ne foloseste la nimic. Problemele nerezolvate vin dupa tine. Te urmaresc. Nimic nu impiedica o femeie sa conceapa un copil (pe cale naturala sau artificiala) si sa-l creasca impreuna cu partenera ei lesbiana. Ce facem? Cerem schimbarea domiciliului copilului la alta persoana decat mama pentru ca aceasta este lesbiana? Chiar daca barbatii sunt in imposibilitate biologica de a naste copii, si chiar daca e mult mai complicat decat la femei nimic nu-l impiedica pe un barbat sa contracteze cu o donatoare de ovule si o mama purtatoare si sa aiba un copil. Revin cu intrebarea: Ce facem daca descoperim ca tatal e gay?
Doi. Celor care au scris ca se tem ca copiii vor fi tentati sa-si imite parintii privitor la orientarea sexuala. In primul rand trebuie observat homosexualii provin din cupluri heterosexuale. Ramane un mister de ce nu-si imita parintii. Nu cred ca exista vreo gena (nu-i prea vad rostul in ordinea biologica si in evolutie) dar nici nu cred ca e vorba de pura imitatie. Este ceva mult mai complex si despre care nu stim mai nimic. Trebuie sa remarc insa ca (GermanAlex a amintit acest lucru inaintea mea) intr-o familie normala copii nu prea se gandesc la parinti ca la fiinte sexuate. Nu cred ca intr-o familie normala copiii vad altceva intre parinti afara de saruturi caste, fara nicio conotatie sexuala. E acelasi pupic care li se da si lor si care n-are nimic de-a face cu sexul (doar daca esti foarte, foarte dereglat mintal poti sa-si inchipui ca tatal isi strange in brate si isi pupa fiul sau fiica gandindu-se la sex). Nu cred ca vreun om normal educat a invatat cum sa faca sex studiindu-si parintii.
Trei Vorba lui Patrick_ "De Nicusor ii pasa cuiva?" In patru pagini de "discutii" am citit multe, cum condamna religia, morala si Dumnezeu astfel de acte, cat este de periculoasa panta alunecoasa a homosexualitatii ... etc ... afara de o parere serioasa cu privire la viata lui Nicusor la cat de afectat poate sa fie de "performantele parentale" ale celor care l-au abandonat la mila societatii si la posibila dorinta sincera si absolut umana a celor care vor sa-l creasca si ingrijeasca pe Nicusor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa incercati macar o analiza a situatiei fara a tine cont de relatia sexuala. Sper sa fiti de acord ca aceasta conteaza doar la „conceperea” copilului, pe care „il aduce barza” iar noi discutam despre infiere, drepturile si obligatiile parintilor, dragostea necesara cresterii si educarii, etc.
Casatoria in sine nu mai e demult un contract deplin respectat de ambele parti. Nu e cazul sa discutam aici daca e bine sau rau pentru societate sau sanatate.
Singura problema in cresterea si educarea copilului e dragostea „parinteasca”. Pentru copiii crescuti de cupluri de homosexuali (sau lesbiene) poate avea efect, de multe ori devastator, reactia societatii.
Sunt cupluri „normale” care isi feresc relatiile sexuale de copii, altele dimpotriva. Eu cred ca trebuie pastrata o farama de „mister” pentru a pastra dorinta vie, dar exista si argumente opuse. Repet: cresterea si educarea copilului nu are legatura cu .... „prefectura”!
u.b.i.k. a scris:

milika a scris:

este evident ca trebuie sa distingem intre un mediu familial ( casatorie=contract de casatorie, afectiune bla bla.etc) si preferintele satisfacerii unor nevoi sexuale

Ihim. Daca inteleg bine raspunsul d-voastra doua persoane de sex diferit care incheie un contract prin care promit sa se iubeasca bla, bla, bla sunt apte sa adope un copil iar daca sunt de acelasi sex nu, pentru ca nu se iubesc ci doar urmaresc sa se satisfaca sexual. :-/
Asadar criteriiile potrivit carora trebuie permisa sau interzisa adoptia sunt doua: afectiunea dintre parteneri vs preferintele satisfacerii unor nevoi sexuale; existenta unui contract de casatorie.

nooo..

daca doua persoane incheie o casatorie indiferent de sex inseamna ca societatea accepta acest contract( lege)

si apoi vb de afectiune bla bla aiureli de-ale lui radu si altii:D

concurs Laser maxx la care particip

tatici de fete in batalie cu tatici de baieti

:D

Alte discuții în legătură

Legea antidiscriminare const_be const_be Adoptarea Legii antidiscriminare, o condiţie obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană a R Moldova, este amanata sine die in urma interventiilor ... (vezi toată discuția)
Parteneriate civile sau casatorii? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere ... (vezi toată discuția)