u.b.i.k. a scris:
In stiinta nu pot exista doua teorii concurente si egal dovedite.
Aș nuanța puțin această afirmație.
Odată trebuie spus că au existat (și există) teorii ale unor oameni de știință recunoscuți care pornind de la aceleași axiome conduc la rezultate diferite, fără ca cineva să poată pune la îndoială metodele și instrumentele științifice folosite de fiecare dintre aceștia.
Să nu uităm că au existat multă vreme (și cred că mai există încă) controverse cu privire la (de exemplu) natura materială sau energetică a luminii. Tot așa au existat și există controverse cu privire la diferite aspecte în matematica superioară, în medicină sau economie. Marii economiști și finanțiști ai lumii obțin mereu rezultate și estimări diferite pornind de la aceleași date.
Cu toate acestea nimeni nu pune la îndoială calitatea și metodele științifice folosite de către toți aceștia - fizicieni, matematicieni, medici, economiști, etc.
În al doilea rând se mai poate spune că o teorie științifică dovedită într-un anumit sens nu prezintă nici o garanție că va rămâne așa pentru vecie. Au fost nenumărate cazuri în care după mult timp în care un lucru era unanim recunoscut ca fiind adevărat a fost răsturnat prin noi descoperiri făcute.
Revenind la tema de discuție, după părerea mea ar trebui punctate două aspecte:
1. Problema cuplurilor de homosexuali rezidă în primul rând din faptul că nu este cunoscută fără echivoc și pe baza unor puternice dovezi științifice originea acestui comportament. Chiar și cei mai înverșunați habotnici recunosc până la urmă un adevăr dovedit științific (vezi de exemplu acceptarea oficială de către biserică a noilor tehnologii, a noilor descoperiri în domeniul medicinei, ale astronomiei,etc).
Din păcate cu privire la originea orientărilor homosexuale nu prea avem mare lucru dovedit științific. În pofida „liberalismului” global promovat în toată lumea în ultimii ani (și care nu face altceva decât să afirme egalitatea acestor oameni cu „ceilalți”) oamenii de știință se abțin de la afirmații tranșante cu privire la originile acestui comportament, existând încă teorii, bazate pe argumente destul de greu de combătut, care pun la baza acestuia chiar și cauze patologice.
După părerea mea, atâta vreme cât nu se va demonstra clar cauza - fie ea genetică, fiziologică, pshihiatrică sau socială - acești oameni vor fi văzuți ca fiind „altfel”, mai ales că este cât se poate clar că pentru cei mai mulți dintre ei orientarea lor sexuală nu ține neapărat de opțiunea lor.
2. Problema unor copii crescuți de asfel de cupluri, nu cred că are legătură neapărat cu dragostea, afecțiunea sau grija „părinților” pentru aceștia. E foarte clar că pot fi mult mai rău tratați copiii dintr-o familie „normală” în care părinții se bat, sunt consumatori de alcool sau au alte „devieri de comportament”.
Problema acestor copii constă în realitate în faptul că „părinții” lor sunt văzuți ca fiind „altfel” de societate (pentru motivele arătate la 1).
Deci, după părerea mea, ei au o problemă nu cu „părinții” ci cu societatea, iar pentru un copil cred că este la fel de traumatizant indiferent dacă acest gen de probleme vin din familie sau din societate.
Subiectul este oricum mult mai vast decât permite acestă discuție.
Rămân la părerea că nu se poate trage o concluzie tranșantă, rațională și fără nicio influență emoțională sau de prejudecăți, care să se bazeze pe argumente fără nici o fisură, cu privire la efectele viitoare asupra comportamentului social al adulților care au fost crescuți de astfel de cupluri.