avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati

Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de care sufara uneori. In afara de o multime de prostii despre sfarsitul lumii aparea si o povestea care mi-a atras atentia
Aici puteti gasi povestea in engleza in ziarul "Santiago Times" din Santiago de Chile
[ link extern ] /
Pe scurt este vorba despre o carte pentru copiii de gradinita “Nicolás tiene dos papás” adica pe romaneste "Nicusor are doi tati" scrisa de miscarea pentru integrarea homosexualilor. In carte e prezentata familia lui Nicusor formata din cei doi tati si el si despre viata lui.
Problema adoptiilor de copii de cupluri homosexuale este extrem de discutata nu numai in Chile ci peste tot in lume.
Voi, ce parere aveti? Suneti pentru astfel de adoptii? Sunteti impotriva lor?

P.S. Imi doresc o discutie civilizata si cu argumente.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:44, 15 Februarie 2015
Exact. :)

Și în aprecierea mea decizia acelui judecător ar fi justă din perspectiva „interesului superior al copilului”, chiar dacă poate ar părea injustă din perspectiva „părinților”, deoarece pentru copil nu este important doar ceea ce primește de la părinți ci și ceea ce primește de la societate (mai ales după cei 7 ani).

:offtopic:

Offtopic dar legat oarecum de ultima idee enunțată aici. :)

Cea mai mare satisfacție pe care mi-au dat-o aceste ultime alegeri nu au fost rezultatele obținute și persoana câștigătore ci faptul că, datorită în mare parte noilor tehnologii, se pare că au trecut vremurile în care primarii plimbau cu mașina personală diferite persoane care de regulă aveau mari probleme de a lega două cuvinte, prin diferite localități unde acestea votau „fără număr”.
Se apre că puterea acestor primari sau activiști de partid a fost spulberată chiar dacă ei încă nu-și dau seama și că opiniile politice nu mai sunt exprimate doar prin filtrul cenzurii lor de analfabeți cu interese mărunte.
La turul doi a acestor alegeri a fost pentru prima dată după 1996 când s-a simțit ceva. Să sperăm totuși că nu se va repeta istoria de după 96.

Sunt de acord că sunt lucruri care îmi dau încredere că suntem pe calea cea bună, chiar și din acest punct de vedere care, după părerea mea are o oarecare legătură cu cea a toleranței față de oricare altă persoană care „pare” diferită de noi, în sensul că s-a produs o deschidere a minții celor mulți, ceea ce e infinit mai mult decât o deschidere a minții a doar câtorva „vârfuri” din societate.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Patrick_, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
“A enunţa că ceea ce este nu este sau că ceea ce nu este este, constituie o propoziţie falsă; dimpotrivă, o enunţare adevărată este aceea prin care spunem că este ceea ce este şi că nu este ceea ce nu este”
...de habotnici nu are nevoie nicio religie, ei sunt plaga religiilor.
Nu stiu cati homosexuali se incadreaza la patologic, dar stiu ca habotnicii au 100% probleme si nu le-as incredinta minori spre adoptie sub nicio forma! Uite-asa!
milika01 a scris:

“A enunţa că ceea ce este nu este sau că ceea ce nu este este, constituie o propoziţie falsă; dimpotrivă, o enunţare adevărată este aceea prin care spunem că este ceea ce este şi că nu este ceea ce nu este”


Ca bine zicea si domnu' Iliescu cand zicea ca daca-l punem in lumina si-l ancoram in sinergia faptelor recursul la universalitate se da de ceasu' mortii da' nu eludeaza meandrele concretului nici sa-l tai si sa pui sare pe taietura.
...
Poate ne explicati ce ati vrut sa ziceti cu minunata tautologie pleonastica :sticktongue: de mai la deal si ce legatura are cu subiectul.

cam asa:D

“Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume”
– Mohandas Gandhi

Alte discuții în legătură

Legea antidiscriminare const_be const_be Adoptarea Legii antidiscriminare, o condiţie obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană a R Moldova, este amanata sine die in urma interventiilor ... (vezi toată discuția)
Parteneriate civile sau casatorii? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere ... (vezi toată discuția)