avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare

E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA MARFII ESTE ROMANIA?FACTURA ESTE PURTATOARE DE TVA?
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
madalina_oprea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:32, 27 Noiembrie 2014
LegisPeritum a scris:

În temeiul carui act juridic si in baza carui cod CAEN :) ?

Nu este nevoie de cod CAEN de caraus ca sa transporti propriile bunuri. De unde ati scos-o pe aceasta? Actul juridic este contractul de vanzare al bunurilor si acolo poate preciza unde se face livrarea.

LegisPeritum a scris:

Asa la o prima strigare, eu pot cumpara ceva din Japonia si sa specific la adresa de livrare Malibu chiar daca eu stau in Romania.

Eu unul am cunostinta despre o firma romaneasca care cumpara din China si livra in Rusia iar vanzatorul chinez facea livrarea in Rusia. Asta se intampla prin 2006, 2007 si isi cam dadeau cu legile in cap baietii de la Garda Financiara ca nu intelegeau mecanismul dar nu se intampla nimic ilegal. Frustrarea era mare ca pe teritoriul Romaniei nu ajungea niciun container pe care sa se puna sechestru dar nu aveau ce sa faca.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
ContSters256771, utilizator
madalina_oprea a scris:

Sunt un pic bulversata.... ce trebuie atunci facut de catre fiirma din Oradea? Sa duca marfa in italia si cel din italia sa o duca la Constanta?Il costa transportul cat nu face....cand este mult mai simplu sa o duca firma din Oradea direct in Constanta.

Poate sa aplice o structura de comisionar. Daca nu vrea atunci trebuie sa respecte regulile de TVA din Romania. Bunurile nu parasesc Romania asa ca statul roman are dreptul sa pretinda TVA.

Variante mai sunt dar important este sa retineti ca daca bunurile nu sunt transportate dintr-un stat comunitar in altul atunci nu se poate vorbi de o achizitie/livrare intracomunitara.

Si pentru ca tot va sfatuia cineva sa va folositi filtrul dvs cand faceti incadrarea fiscala poate ar fi bine sa plecati exact de la definitia achzitiei intracomunitare.

LegisPeritum a scris:

Asa la o prima strigare, eu pot cumpara ceva din Japonia si sa specific la adresa de livrare Malibu chiar daca eu stau in Romania.

Eu unul am cunostinta despre o firma romaneasca care cumpara din China si livra in Rusia iar vanzatorul chinez facea livrarea in Rusia. Asta se intampla prin 2006, 2007 si isi cam dadeau cu legile in cap baietii de la Garda Financiara ca nu intelegeau mecanismul dar nu se intampla nimic ilegal. Frustrarea era mare ca pe teritoriul Romaniei nu ajungea niciun container pe care sa se puna sechestru dar nu aveau ce sa faca.
:) Cand contabilul ma invata ce este actul juridic eu ma retrag.
Nu ar fi mai bine sa contra-argumentati cu ceva? Poate dati ocazia cuiva sa invete ceva. Eu unul nu am pretentia ca stiu orice dar macar ma chinui sa argumentez cu ceva legi.

Am citat destul din CF asa ca mi-ar placea sa va vad si pe dvs aducand o baza legala care sa va sustina afirmatiile.

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)