avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul cumparatorului unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul cumparatorului unui imobil

Buna ziua,
In luna Octombrie am cumparat o garsoniera. Recent am inceput sa facem imbunatatiri, dupa ce am dat jos peretele si tavanul fals am constatat ca pe tavan sunt niste tevi, cand am intrebat administratorul blocului de ce sunt acele tevi in tavan raspunsul a fost ca acel imobil nu este o garsoniera ci inainte a fost o baie comuna si spatiu pentru depozitare a locatarilor.
Imobilul este in permanenta umed si cu un miros foarte neplacut de mucegai.
Intrebarea mea este daca exista un drept al cumparatorului si recuperarea banilor deoarece am cumparat o garsoniera nu o baie comuna.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:33, 1 Decembrie 2014
Stefan021 a scris:

Mai exista si ...

Art. 2531
Dreptul la acţiunea în răspundere pentru vicii ascunse



Nu e vorba de viciu ascuns. Pentru viciu ascuns trebuie ca acesta să nu poată fi descoperit de o persoană obișnuită care depune un minim de diligență.
În speță cumpărătorul putea foarte bine să vadă că deasupra garsonierei este o baie și un spațiu de depozitare.

Imobilul cumpărat are cadastru și este înscris în CF ca și locuință. Ce importanță are dacă anterior a avut o altă destinație? Dacă nu i-ar fi spus administratorul că acel spațiu a avut anterior altă destinație cumpărătorul nu ar fi fost nemulțumit. De fapt îl nemulțumește ideea că acel spațiu a fost anterior altceva.

Singura problemă care s-ar putea pune ar fi cea a igrasieim dacă aceasta este una reală.

Oricum, când cumperi un imobil prima responsabilitate o are cel care cumpără.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns finisaje apartamente IulianBoicu IulianBoicu Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 6 ani si finisajele din baie, respectiv faianta a inceput sa trosneasca si s-a umflat, pe un perete. Nu este o ... (vezi toată discuția)
Viciile ascunse VC-tin VC-tin viciile ascunse ( fosa imobilului) din contractul de vanzare cu clauza de uzufruct viager pentru parinti se poate ataca tinand cont ca vanzatorul este frate ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru vicii ascunse redusa la 3 ani iizaga iizaga Buna ziua, In clauzele unui contract de vanzare-cumparare pe care urmeaza sa-l semnez, pentru un apartament, dezvoltatorul (care este si vanzatorul) acorda ... (vezi toată discuția)