avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli

O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) Doi dintre salariati sunt directori.
Combustibilii se achizitioneaza pe factura si am situatia consumului fiecarui autoturism in parte intocmita pe baza foilor de parcurs.
Intrebare: TVA-ul aferent combustibililor consumat de autoturismele directorilor este deductibili?
Sper ca cineva a inteles mai bine decat mine OG34/2009.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vllad , utilizator 01:48, 3 Noiembrie 2009
buna ziua,
am si eu o nelamurire.am pe cineva care si-a infiintat acum in mai firma.vrea sa faca contract de comodat pe masina lui, si nu stie ce cheltuieli pot fi decontate si care sunt cheltuielile care sunt deductibile.ar fi ok daca s-ar angaja ca agent de vanzari cu 2 ore?i s-ar putea deconta majoritatea cheltuielilor(combustibil, reparatii, intretinere asigurari).cum trebuie sa procedeze sa i deconteze majoritatea cheltuielilor?
multumesc si astept raspunsul vostru....
o zi excelenta in continuare!
oanabobu a scris:

buna ziua,
am si eu o nelamurire.am pe cineva care si-a infiintat acum in mai firma.vrea sa faca contract de comodat pe masina lui, si nu stie ce cheltuieli pot fi decontate si care sunt cheltuielile care sunt deductibile.ar fi ok daca s-ar angaja ca agent de vanzari cu 2 ore?i s-ar putea deconta majoritatea cheltuielilor(combustibil, reparatii, intretinere asigurari).cum trebuie sa procedeze sa i deconteze majoritatea cheltuielilor?
multumesc si astept raspunsul vostru....
o zi excelenta in continuare!

Pornim de la premiza , ca in ceea ce priveste impozitul forfetar ,nu se aplica pentru firmele infiintate anul acesta.
In ceea ce priveste cheltuielile cu combustibilul, respectiv intretinerea si reparatiile :
Art. 48. [...] alin. (7) [...]
|1) În perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, cu exceptia situatiei în care vehiculele se Înscriu În oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire în cadrul scolilor de soferi.
Daca aveti in domeniu de activitate nevoia de agent de vanzari , atunci puteti sa faceti aceasta incadrare.
Mult succes ,
buna ziua
Ma lamureste si pe mine cineva in legatura cu urmatoarea situatie concreta: Avem achizitionate pe firma 5 masini: doua sunt folosite de administratorul firmei si directorul firmei ( ei sunt sot si sotie ), o masina este folosita de contabilul firmei, o alta de inginerul de drumuri si poduri, iar ultima de doi instalatori. Toate masinile sunt folosite in interes de serviciu, deplasare de la domiciliul salariatilor la locul de munca, sau la lucrarile contractate de societate.
Intrebare: Conf. Ord.34/2009, pentru care dintre cele 5 masini pot deduce cheltuiala si TVA-ul privind combustibilul, precum si cheltuielile efectuate cu reparatiile si intretinearea autovehiculelor?
Astept raspunsul dvs.prompt.
buna seara,
firma are codul caen 4619 - Itermedieri in comertul cu produse diverse.am zis de incadrarea in functia de agent de vanzari (timp partial de 2 ore) ca asa am inteles ca ar fi deductibil combustibilul si tva aferent.el urmeaza sa isi faca un contract de comodat si ar vrea sa isi treaca in prima instanta combustibilul pe firma.cum ar trebui sa procedeze ca nu am stiut ce sa ii spun si sa fiu si sigura pe ceea ce spun.in baza contractului de comodat din cate stiu eu poti sa iti scazi combustibil, reparatii, si cheltuiala cu asigurarile(RCA si CASCO).as avea nevoie de mai multe detalii inaceasta problema, daca se poate. poate ma lumureste si pe mine cineva...va multumesc
din discutia anterioara inteleg ca nu putem deduce cheltuiala cu reparatia si intretinerea auto pt. dir. economic de exemplu,EU TOT NU INTELEG CE AU VRUT SA SPUNA PRIN FUNCTII DE CONDUCERE SI ADMINISTRARE ( ce functii se incadreaza aici, de ex. dir. economic nu?)

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)