Vicky1 a scris:
Era bun comun cu sotia.
M-ar interesa cat ii revine unuia din cei 2 copiii din cei 52.000 euro.
Acest apartament a fost apoi cumparat de sotul meu si cu mine. Am divortat si acum sotul meu vrea sa ma despagubeasca pentru acest apartament.
El trebuie sa tina cont si de partea mea de mostenire, nu? Si apoi urmeaza impartirea intre fostii soti?
Si daca a fost dat un avans pentru apartament nu trebuie si acela impartit?
Adica ar trebui bani dati de fostul sot pentru: partea mea de mostenire, partea cuvenita pentru casatorie si parte din avans?
Din relatarea dvs alambicata doar presupunem cate ceva, fiecare in functie de imaginatia pe care o are.
Daca dvs ati cumparat impreuna cu sotul apartamentul (deci sunteti proprietari !!!!) , si sotul (in urma divortului...) vrea sa va despagubeasca, deci e viu, de ce ar mai conta cine a murit??????
Presupun ca tatal dvs care v-a vandut apartamentul a decedat..... dar el cand a murit nu mai era proprietar, ca va vanduse apartamentul.....deci nu mai intra la succesiune......
Iarasi o presupunere e faptul ca in urma divortului sotul a ramas cu apartamentul si dvs vreti sa stiti cam cat vi s-ar fi cuvenit daca apartamentul era al tatalui si l-ati fi mostenit, etc.... asta pentru a sti cam ce sulta sa cereti de la sot pt apartament. Problema cu sulta se rezolva in instanta in urma probelor pe care le va aduce fiecare, cat si a intelegerii care a mai ramas intre 2 fosti soti.
Reveniti cu povestea mai clara.