A fost prins circuland cu o alcoolemie in sange de 1.30 si trimis in judecata. A solicitat proba B la IML Mina Minovici, si i s-a stabilit o alcoolemie in sange de 0.70. Totusi, nu inteleg de ce avocatul, din cate vad eu, nu a solicitat schimbarea incadrarii juridice a faptei, astfel incat sa se tina cont de proba B. Cel putin, eu, din minuta sedintei, nu vad ca avocatul sa fi cerut reevaluarea faptei. Mentionez ca nu am studii juridice, deci nu ma pricep, dar o iau si eu pe firul logic al lucrurilor. Mai mult, avocatul a incasat 1000 de euro de la persoana in cauza, (cu martori, dar fara contract) pentru a face apel, dar nu a facut-o. Pentru a intregi tabloul, va spun ca cel care a dat telefon politiei, a fost chiar primarul din localitate, primar cu care persoana inculpata avea neintelegeri mai vechi. Eu cred ca intre primar, sef de post si avocat, s-a ajuns la o intelegere, primarul fiind cunoscut pentru astfel de fapte reprobabile.
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat!
Interventie moderator: va rog sa nu postati mesaje consecutive, ci sa folositi butonul Editeaza, pe parcursul celor 30 de minute care permit acest lucru. Multumesc pentru intelegere.
Incercati sa fiti mai explicit, nu s-au prelevat 2 probe biologice la interval de 1 ora, cumva la astea va referiti? Doar in situaţii speciale, la cererea poliţistului sau a persoanei examinate, se pot preleva contraprobe de sânge.Contraprobele constau in prelevarea concomitenta pe langa cele 2 probe, a altor doua care se trimit la analiza la alt institut de medicina legala. Spre exemplu, dacă probele se lucrează la nivelul unui serviciu de medicină legală judeţean, analiza contraprobelor se va solicita institutului de medicină legală competent teritorial.
S-a solicit prelevarea de catre inculpat, pe langa cele doua probe care s-au analizat la nivelul spitalului judetean, a inca doua probe, care au fost analizate la IML Bucuresti, iar rezultatul a fost 0.7. La cele doua probe, prelevate pentru serviciul judetean, rezultatul a fost 1.3, respectiv 1.25. Va multumesc!