avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face cand avocatul nu a facut apel, desi am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face cand avocatul nu a facut apel, desi am solicitat acest lucru

Buna ziua!

De curand un prieten a fost condamnat de judecatorie la 10 luni de inchisoare cu suspendare, pe o perioada de incercare de doi ani si zece luni, pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, respectiv alcoolemie mai mare de 0,80 mg. A rugat avocatul sa-i faca recurs in termen, fiindca rezultatul probei de la IML, era sub 0.80 mg, dar acesta desi i-a promis ca-i va face, nu s-a tinut de cuvant. Acum, persoana in cauza se afla in imposibilitatea de a mai continua procesul. Ce mai poate face, persoana respectiva, in acest caz? #-oMentionez ca nu avea contract incheiat cu avocatul, iar acesta din urma a motivat ca a rugat un coleg sa formuleze recursul, fiindca el a fost plecat din tara. #-o
Imposibil nu ar fi dar e la limita imposibilului...

Oricum, declara parchetul apel daca era o greseala cu nelegalitate...

Poate sa plateasca avocat care sa studieze dosarul ca sa analizeze daca chiar avea sanse in apel.

Nu stiu cat sanse avea in apel intrucat eu cred ca nu avea sanse dar are acest drept...
Ma refer la un apel declarat in termen...in privinta sanselor adica pe ceea ce se plange...
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc amandurora pentru sprijin! Oricum, am inteles ca nu se mai poate face nimic. Macar, acel avocat ar fi putut sa incerce, fiindca, asa cum ati precizat, era dreptul inculpatului de a se apara.

Cu stima!
Avocatul nu poate declara apel aiurea.

Adica sa zicem ca scrieti pe forum ca doriti ca un avocat sa va declare apel si ca il platiti ulterior.
Si sa zicem ar fi declarat apel vreo 10 avocati...
Eu zic ca niciun avocat nu ar fi declarat apel...

Trebuie indeplinite anumite conditii pentru a se declara o cale de atac.
Nu se poate declara apel asa aiurea de avocat.
Trebuie sa existe un contract si o plata efectuata la avocat pentru a se emite imputernicirea avocatiala.
Daca el facea plata la avocat in mod sigur se declara apel de avocat.

E bine de stiut pe viitor acest lucru.

La el nu este ceva grav dar unii pot pati sa stea 20 de ani dupa gratii pentru astfel de neintelegeri cu avocatul...
Avocatul daca era serios ii spunea clar sa faca plata si apoi se rezolva cu declararea caii de atac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Declaratia de apel este o formalitate, o poate face si inculpatul fara probleme in termenul de apel, ulterior pentru motivare si sustinere e necesar angajarea de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul obtinut in italia in cazul sentintei atasate? cypyryky cypyryky 22.04.2016 Ora estimata: 09:00 Complet: Complet amanare pronuntare Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa ... Cobrettysexy Cobrettysexy Cine Ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa anulat plata către stat prejudiciul “ În temeiul dispozi?iilor 375 alin.2 din Codul de ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)