avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face cand avocatul nu a facut apel, desi am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face cand avocatul nu a facut apel, desi am solicitat acest lucru

Buna ziua!

De curand un prieten a fost condamnat de judecatorie la 10 luni de inchisoare cu suspendare, pe o perioada de incercare de doi ani si zece luni, pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, respectiv alcoolemie mai mare de 0,80 mg. A rugat avocatul sa-i faca recurs in termen, fiindca rezultatul probei de la IML, era sub 0.80 mg, dar acesta desi i-a promis ca-i va face, nu s-a tinut de cuvant. Acum, persoana in cauza se afla in imposibilitatea de a mai continua procesul. Ce mai poate face, persoana respectiva, in acest caz? #-oMentionez ca nu avea contract incheiat cu avocatul, iar acesta din urma a motivat ca a rugat un coleg sa formuleze recursul, fiindca el a fost plecat din tara. #-o
Nu ati solicitat IML-ului un punct de vedere in legatura cu aceasta situatie ciudata?
Din punctul meu de vedere, consider ca prelevarea probelor biologice s-a facut cu nerespectarea metodologiei de recoltare si cred ca se impunea anularea mijlocului de probă.
Eu cred ca avocatul nu a solicitat nimic in apararea inculpatului, altfel nu inteleg cum s-a ajuns in aceasta situatie. Ma face sa am indoieli asupra eticii cu care si-a reprezentat inculpatul in instanta, intrucat din graficul de desfasurare a procesului nu reiese ca el ar fi facut solicitari care ar fi fost respinse. Dar cel mai grav este ca nu a facut apel, desi a primit banii in acest sens. S-a folosit de nestiinta unui om si asta e cel mai grav.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
iulianpopescu, utilizator
Da, nici eu nu-mi explic, este foarte ciudat ce povestiti, oricum fara sa stim exact ce este in dosar facem doar supozitii. Apelul putea sa-l declare si inculpatul dupa ce i s-a comunicat minuta, oare nu au tinut legatura, l-a anuntat pe avocat cand a primit minuta?
In momentul in care a primit minuta, a contactat avocatul, s-au intalnit si i-a remis acestuia suma de 1000 de euro pentru a face apelul si a-l reprezenta mai departe. Avocatul a luat banii si i-a spus sa stea linistit ca face apel, dar totul a fost o minciuna. In urma contactarii ulterioare, acesta i-a spus ca a trebuit sa plece in strainatate si a rugat un coleg sa faca apelul in numele sau. Eu nu cred nimic din ce sustine avocatul si in orice caz a avut un comportament inexplicabil. Problema e ca omul era sofer profesionist si asa isi castiga painea. Din pacate pentru el, din cate am inteles, nu se mai poate face nimic. Oricum, nu ne intereseaza sa facem rau avocatului, dar nu cred ca un asemenea comportament este conform deontologiei profesionale. Cu stima!
A incheiat contract cu avocatul in acest scop?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul obtinut in italia in cazul sentintei atasate? cypyryky cypyryky 22.04.2016 Ora estimata: 09:00 Complet: Complet amanare pronuntare Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa ... Cobrettysexy Cobrettysexy Cine Ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa anulat plata către stat prejudiciul “ În temeiul dispozi?iilor 375 alin.2 din Codul de ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)