Inca mai este controlata activitatea acestor firme de catre Inspectia Muncii si de catre ITM-uri.
Nu mai invocati un act care are valoare doar de act modificator.
HG 384/2001 este actul normativ de baza, iar ceea ce invocati dvs - lipsa controlului statului asupara activitatii acestor societati - nu apare in niciun text de lege.
Daca nu se mai acrediteaza, asta nu inseamna ca nu mai pot fi si controlate.
Invocati acte normative pe care cred ca nu le cunoasteti destul de bine.
Art. 8 din Legea 156/2000:
Agentii de ocupare a fortei de munca pot desfasura activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate daca indeplinesc urmatoarele conditii:
......... e) sunt inregistrati la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
Din partea ITM Arad, am raspuns oficial in fata mea, sunt limitati doar la control legat de protectia muncii, telefonic nu au ce sa faca, sa ma duc in justitie. De la Ministerul Muncii sa nu-i mai deranjez telefonic ca nu au atributii cu plasarea muncii in strainatate dar astept raspunsul oficial. Asta ma determinat sa caut tot ce este legat de activitatea acestor societati.
Urgenta acuma este oprirea activitatii, activitate care poate incepe sau oprii prin acreditare. Ministerul Muncii nu are in atributii in acreditarea lor, raspuns telefonic si act oficial de la ITM.
Ce v-au spus cei de la ITM excede cadrului legal mentionat mai sus. Nu mai au legatura cu acreditarea , dar nu si cu controlul acestor societati.
Art. 19 din Legea 108/1999
Inspectorii de munca, purtand asupra lor legitimatia si insigna care atesta functia pe care o indeplinesc in exercitarea atributiilor stabilite prin lege, au urmatoarele drepturi:
...
l)sa dispuna suspendarea sau retragerea autorizatiei de functionare;
....
Imi pare rau, ITM comunica ca nu au posibilitatea sa opresca activitatea acestor firme, nici Ministerul Muncii, informatie primita telefonic de mine si astept raspunsul oficila din partea lor.
V-am redat trei texte de lege care contrazic ceea ce spune acel ITM .
Cu parere de rau observ ca o institutie a statului sustine altceva decat prevede legea si probabil nu este un caz singular. Si ca o paranteza, pe buna dreptate, unii oamenii afirma ca nu trebuie sa mai aiba incredere in astfel de institutii, daca ele nu aplica legea.
Acreditare itm
ramonica_bubu
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu procedura pentru obtinerea acreditatii itm pentru o firma cu caen 7810-Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)