Ca sa nu mai deschid un nou topic, scriu aici, aflandu-ma intr-o situatie asemanatoare.
Mama a intentat tatalui procesul de partaj, luna viitoare.
O sa fie de impartit un apartament si alte maruntisuri.
In cazul in care nu se inteleg asupra impartirii (cel mai probabil) si nici nu au cum sa dovedeasca cumva contibutia mai mare a unuia sau altuia prin chitante..etc cum se va face partajul; pe ce probe?
Daca unul din parinti nu isi poate angaja avocat sa il reprezinta, ii va reprezenta unul din oficiu?
In cazul in care unul din parinti nu se prezinta la proces, este posibil sa piarda partea lui din bunuri?
Orice mijloc de proba (martori , orice inscrisuri ) rastoarna prezumtia de contributie egala a celor doi soti .Daca unul dintre soti nu se prezinta la proces , in vederea administrarii mijloacelor de probe , se vor aprecia cele existente(intrucat nimeni nu e obligat a ramane in indiviziune ) si e posibil ca un drept al sau sa fie lezat.
Cel mai avantajos pentru mama dumneavoastra e sa se prezinte la proces , intrucat pana si munca din gospodarie e apreciata in vederea impartelii bunurilor comune.
Daca veti face o dovada a imposibilitatii materiale de a beneficia de asistenta juridica platita , se poate incuviinta una din oficiu .
Mai sint cateva detalii:
Mama a fost plecata vreo 5 ani in strainatate si a mai trimis bani acasa, dar in acest timp si-a gasit pe altcineva acolo (parintii mei nefind divortati la momentul respectiv). Se poate considera ca a parasit domiciliul conjugal si in acest caz sa aiba tatal castig de cauza?
P.S.: Aveti idee cat poate costa un avocat pentru un astfel de proces?
presupunand ca nu dureaza procesul si luam in calcul onorariile obisnuite ale unui avocat.
stiu ca acestea pot diferi de la avocat la avocat, dar macar orientativ.
Multumesc!
Orientativ nu va putem ajuta in ceea ce priveste onorariu de avocat.
Puteti cauta in localitatea dvs. telefonand.Dar, vedeti ca e greu de dat prin telefon o suma anume.
Daca nu a mai revenit si nu mai vrea sa revina dupa parerea mea se incadreaza la parasirea domiciliului conjugal.
Chestiunea de fapt ca si-a gasit pe cineva acolo va trebui dovedita in instanta.
De cat timp nu a mai revenit in tara ?
Partaj
oana99
buna seara spuneti mi si mie va rog frumos la un partaj ce criterii se iau in vedere??? cum se face imparteala?? 50 la suta pt mine si 50 la suta pt fostul sau ... (vezi toată discuția)