avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Situaţie încurcată, am pierdut Cartea de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Situaţie încurcată, am pierdut Cartea de Identitate(expirată) a mamei mele, eu fiind în calitate de împuternicit.

Buna ziua,

Mă confrunt cu o situaţie încurcată. Mama mea a venit în ţară în Iulie 2014 pentru a-şi schimba buletinul care trebuia sa expire în August. La Serviciul de Evidenţă a populaţiei i s-a spus că din cauza unor probleme de sistem informatic nu i se poate elibera în timpul obişnuit. Din această cauză ea nu mai reuşea să îşi ridice personal noua Carte de Identitate deoarece în 21 Iulie trebuia să plece din ţară fiindcă avea bilet de avion rezervat. Prin urmare a fost sfătuită de funcţionara de la ghişeu să lase o împuternicire pe numele meu cu care să îi pot ridica noua Carte de Identitate, iar vechea Carte de Identitate să mi-o trimită cand ajunge la destinaţie pentru a o preda în momentul ridicării celei noi.

Împuternicirea mi s-a făcut însă Cartea de Identitate pe care am primit-o prin poştă am pierdut-o.

Spuneţi-mi vă rog care sunt procedurile pentru rezolvarea acestei probleme.

Mulţumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:22, 29 Ianuarie 2015
Salutare tuturor!

Am revenit cu noi detalii referitoare la subiectul deschis.

Astăzi am sunat la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Caraş-Severin la biroul judeţean şi am discutat cu directorul executiv explicându-i în prealabil situaţia cu lux de amănunte.

Domnia sa mi-a precizat că nu a mai întâlnit o asemenea situaţie, iar legea nu prevede o rezolvare clară astfel încât soluţia rămâne la înţelegerea Şefului Direcţiei de Evidenţă a persoanelor din Reşiţa.

Mi-a spus că sună la Serviciul de Evidenţă pe municipiu şi le explică situaţia, iar eu să revin a doua zi cu un telefon pentru a-mi transmite cum trebuie să procedez. Concluzia directoarei, ca eventuală rezolvare, prevede că voi face o declaraţie la ghişeu din care să reiese că eu am pierdut vechea C.I. din moment ce mama nu se mai poate legitima în lipsa unui document.

Vă ţin la curent!

Concluzia directoarei, ca eventuală rezolvare, prevede că voi face o declaraţie la ghişeu din care să reiese că eu am pierdut vechea C.I. din moment ce mama nu se mai poate legitima în lipsa unui document.

Aceasta este solutia normala a problemei dvs., ma bucur ca ati gasit sprijin si intelegere :)
Tinand cont de faptul ca mama dvs. la momentul actual nu detine un act de identitate este cea mai corecta solutie.
Buna ziua!

Revin cu un ultim mesaj la acest subiect pentru a confirma că s-a rezolvat. Am fost la ghişeu cu procura şi am dat o declaraţie scrisă de mână care explica problema, după care am ridicat noua Carte de Identitate. Menţionez că doamna de la ghişeu cunoştea situaţia fiind instruită în prealabil prin telefon de şeful biroului judeţean.

Doresc să vă mulţumesc tuturor celor care aţi contribuit cu sfaturi! Sper ca acest subiect să aducă lămuriri şi altor persoane care se vor confrunta în viitor cu un astfel de caz!

Ma bucur ca v-am putut fi de folos. Felicitari pentru perseverenta si multumim pentru mesaj.

Menţionez că doamna de la ghişeu cunoştea situaţia fiind instruită în prealabil prin telefon de şeful biroului judeţean.

Concluzie: cand dati peste functionari neinstruiti complet apelati la superiorii lor. Nu e prima oara cand se rezolva situatii de gen doar dupa interventia celor de la nivelele superioare. Era bine ca doamna sa puna ea intrebarea inainte de a va pretinde declaratii la notar si alte alea, nu i-ar fi luat nimeni capul pentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru ridicarea cartii de identitate updatingeti updatingeti Buna ziua, sper ca ma veti putea ajuta cu o informatie... Intre Craciun si Anul Nou am depus actele pentru eliberarea cartii de identitate (expirase) in ... (vezi toată discuția)
Eliberarea unei carti de identitate expirate - acord proprietar ... chris1badea chris1badea Eliberarea unei carti de identitate expirate - acord proprietar drept de abitatie viagera. Buna ziua! In curand (pe 18), imi va expira cartea de ... (vezi toată discuția)
Legalitate carte identitate simircea simircea Am o mama de 92 de ani - in 2013, de la domiciliul ei, I s-a furat cartea de identitate (impreuna cu bani, card) si cu ajutorul meu i s-a eliberat o noua carte ... (vezi toată discuția)