avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... divort, partaj, banca, credit prima casa.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

divort, partaj, banca, credit prima casa.

In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in apartament de un an si 3 luni dar tot platesc jumatate de rata si fostul sot care locuieste in apartament plateste jumate. Eu sunt titulara si fostul codebitor al creditului, contractul de vanzare -cumparare al imobilului este pe numele amandoura, Dupa divort am stabilit sa ma despagubeasca fostul pe mine si sa ramana el cu casa, dar cei de la banca nu sunt deacord(are contract de munca pe perioada determinata), eu nu pot lua creditul ca tocmai mi-am schimbat locul de munca si este contractul pe perioada determinata, fostul sot nu vrea sa vanda imobilul sa platim creditul decat daca il vindem cu mult mai mult astfel incat sa ne ramana si nou ceva bani, dar apartamentul nu se poate vinde cu mai mult de 29.000-30.000 euro bani cu care am acoperii creditul.
intrebarea mea este cum as putea sa scap de credit, mentionez ca platesc 100 si ceva de euro pe luna desi nu locuiesc acolo si nu am cheie de la apartament. Banca ne-a sfatuie sa platim in continuare in aceas formula, dar mie nu imi convine sau o alta solutie vazuta de banca este cea de a vinde apartamentul dar ma lovesc de fostul care nu vrea decat in conditiile mentionate mai sus.
ma poate ajuta cineva cu solutionarea situatiei?cum sa fac sa scap de credit?am cerut audienta la banca sa vb cu juristul bancii dar nu sunt bagata in seama.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:42, 7 Ianuarie 2015
Incepe executarea împotriva tuturor garanțiilor, în același timp. Pune poprire amândurora și execută silit și casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Sulta brokenangel brokenangel Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 .. Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)