avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita parinte la gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita parinte la gradinita

Bună ziua.
Ştim că părintele la care nu locuieşte copilul are drept de supraveghere asupra creşterii şi educaţiei copilului. În acest sens, are dreptul de a obţine informaţii de la toate instituţiile care au legătură cu copilul.
Întrebare: Acest părinte are dreptul de a da buzna în instituţia de învăţământ în timpul programului instructiv-educativ , de a solicita scoaterea copilului din oră şi de a ameninţa cadrele didactice?
Aş dori să aflu baza legală în care acest părinte are acest drept (Atenţie: nu e vorba de obţinerea de informaţii despre minor sau de şedinţă cu părinţii!) sau articolul de lege care interzice acest lucru.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 11:32, 12 Ianuarie 2015
Doamna, Ce inseamna pentru dumneavoastra "scoaterea copilului din program"? Daca eu am copilul la camin si ma duc sa-l iau mai devreme de ora 18 cand se inchid caminele, nu o sa ma opreasca nimeni sa imi iau copilului. La fel, daca ma duc sa-l iau la ora 12, chiar daca programul e pana la 18. Si daca trec pe la camin la ora 10 sa-i las ceva copilului, nu ma va impiedica nimeni. Fiti serioasa, ca nu-i inchisoare. De ce nu spuneti concret ce s-a intamplat?
Tatăl copilului are program de vizitare cu ridicare, copilul refuză să plece fără mama, sincer.Au fost antecedente cu traume psihice pe această temă. Tatăl vine în ţară de 2-3 ori pe an. Când a venit în afara programului de vizitare, mama a mers cu copilul la întâlniri prelungite, în interesul copilului. Ultima dată, copilul a refuzat din nou să se urce la el în maşină, să plece fără mama; mama l-a rugat să găsească împreună alternative, el a refuzat. Azi, a intrat la grădinită, în clasă, la ora 11, să-şi facă program de vizită acolo, copilul s-a ascuns şi a plâns, el a ameninţat educatoarea şi toată grădiniţa cu judecata, că îi îngrădesc drepturile.Tot personalul e şocat, iar copilul nu mai vrea să meargă la grădiniţă.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
Martonze, utilizator
cum ar proceda dnele de la gradinita daca ar fi vorba despre oricine altcineva care ar tulbura linistea in gradinita?
Sau cum ar proceda personalul de la gradinita daca parintele rezident, in speta mama ar da buzna sa-si ia copilul din timpul orelor?
Mereu se vehiculeaza ideea ca tatal vine si "ameninta", "socheaza pe toata lumea". Daca mama ar fi venit suparata dintr-un anumit motiv si ar fi tipat la educatoare, ar fi spus ca are "drepturi" in calitate de mama, nimeni nu mai era socat, nu ar exista discutii, dar este mult mai usor sa spunem ca tatal este de vina si pentru traume, si pentru ca minorul nu vrea sa plece cu el, si ca nu mai vrea sa mearga la gradinita etc.
Nu stiu detaliile din aceasta speta, dar poate parintele rezident ar trebui sa aiba o preocupare reala in crearea unei relatii intre minor si parintele nerezident, nu in cautarea unor texte legale prin care sa-l mai sanctionam cumva pe parintele nerezident care iar ar fi amenintat, socat pe toata lumea ...
"Oricine" nu e tată, cu drepturi! Le-a ameninţat cu procese, aşa le-a ameninţat şi pe doamnele de la Autoritate Tutelară în urmă cu 2 ani, încât au refuzat să-mi dea o informare cerută de mine, de frica proceselor.
La toate autorităţile, merge cu ameninţări şi oamenilor le e frică de el.

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)