Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am mai reusit sa platesc; dupa asta am primit vreo doua fact de la orange dupa care nu am mai primit nimic pana anu trecut pe la sfarsit,cand am primit acasa o instiintare de plata de la de Eos Ksi cum ca sunt datoare cu suma de 1650 pe factura orange.N-am raspuns in nici un fel instiintarii si anul asta m-a contactat telefonic o doamna de acolo ca am de plata aceasta suma si ce pot face; eu am zis ca deocamdata nu pot face nimic si tot a insistat ca sa platesc esalonat...am zis ca o sa ma gandesc si le-am zis ca daca o fii o sa platesc esalonat; bine-nteles ca nu le-am platit nimic nici in ziua de azi; si azi dimineata primesc din nou telefon de la aceeasi doamna care ofensata la mine imi zice ca trimite dosaru la legal sa rezolve ei. As dori daca se poate si ingaduiti sa-mi spuneti in cateva cuvinte ce ar trebui sa fac,si daca se poate ca astia sa puna sechestru pe bunurile mamei.
Va multumesc,
Nu stiu exact data cand s-a efectuat ultima plata cum nici in somatia care am primit-o nu scrie absolut nimic,decat ca EOS a luat de la Orange si ca am o suma de platit la ei,dupa care au venit cu telefoane aproape zilnice ca sa platesc ca daca nu vor trimite dosaru la legal...deci nu stiu data exacta,estimez ca prin 2006.
Va multumesc,
Buna ziua,
Scuzati din nou deranjul...s-a intamplat ca din cauza unei datorii catre un serviuciu de telefonie mobila preluata de cei de la EOS sa li se ia cuiva vreodata ceva din casa sau casa?la cat timp se poate inainta proces de cei de la EOS?
Va multumesc,
Buna Ziua
In primul rand,vreau sa va mentionez ca eu sunt unul dintre angajatii EOS...ce ma surpirs cel mai mult la topicul asta este faptul ca oameni..ca dvs care-si amintesc dupa nu stiu cat timp ca au o factura sau o rata nepplatita la banca....in loc sa-si analizeze clar veniturile si cheltuilelie..si ulterior sa stea de vb cu un consultant pt o o solutie optima in conditii amiabile,...casca gura la ametiti precum Meat Loaf, Krissia sau Gabriele care stiu exact cand au fost cesionate dosarele dvs..cand se prescriu si ce actiuni se pot intreprinde pt recuperarea datoriilor....e trist...e foarte trist ca se intampla asta.
Eu lucrez dosare Brd...si sincer..nu prea amintesc debitorilor de executare silita sau mai stiu eu ce masuri drastice.pt ca multi dintre ei inteleg ca au o datorie ce trebuie achitata si ca nimeni nu-si doreste sa se ajunga la situatii mai neplacute..si credeti-ma pe cuvant.ca sunt si cazuri din astea...(de curand au fost scoase la licitatie 5 case )...
e adevarat ca dupa 3 ani ..datoriile se prescriu..si credeti-ma ca noi cunoastem foarte bine procedurile legale de recuperare a datoriilor...ceea ce am obs este faptul ca nimeni din cei ce si-a dat cu parerea..nu a mentionat ca ar vrea sa achite...ei bine dragii mei..genul asta de oameni ma scot pe mine din sarite..
in primul rand..nu se apeleaza cu nr ascuns....se apeleaza dintr-o centrala...iar daca toti ce si-au dat cu parerea..s-a intamplat sa foloseasca Cosmote.....stim ca pe Cosmote nu ne apare nr de pe care sunam..
2...se pot reemite oricand notificarile de cesiune a dosarelor dvs,astfel se poate vedea clar care este suma pe care o datorati si din ce e compusa: debit principal,penalitati,dobanda legala
3..schimbarea nr de telefon sau schimbarea adresei ,fara sa atentionezi banca ,sau imputernicitul cu recuperarea datoriilor..nu este o solutie prea buna pt dvs..
4.ceea ce majoritatea dintre dvs nu stie sa faca,este sa NEGOCIEZE..noi stim ca e criza financiara..stim ca sunt oameni ce raman fara loc de munca......ceea ce nu intelegem noi este ,de ce credeti ca noi nu am putea pricepe ca nu aveti bani sa platiti???asta e si motivul pt care vi se fac esalonari.
5.neeachitarea facturilor la telefonia mobila atrage dupa sine o prezenta continua in Peventel...sau Birou de Credite,in cazul datroiilor la banca
6.datoriile se mostenesc,la fel ca si bunurile
Eu ,si colegii mei,intotdeauna am optat pt o relatie de prietenie intre noi si debitori...eu am debitori care ma suna din afara tari,nu doar sa confirme platile facute..sau sa-mi explice ca luna asta nu pot trimte bani..ci sa ma intrebe ce mai fac,sau cum mai merg lucruile prin tara..
Daca ati optat sa ignorati telefoanele primite,notificarile sau mesajele lasate prin vecini(asta in cazul celor ce-si sch nr de tel)..va spun prieteneste ca nu asta este solutie pt problemele dvs..
Analizati-va concret veniturile,cheltuielile si incercati sa economisiti bani!
Achitati-va datoriile la banca sau la telefonul mobil!
Asta vroiam si eu sa spun.
Toti incearca sa fenteze: s-au bucurat, au tremurat sa ia banii in mana, sa-i cheltuie, de multe ori pe prostii si fudulie (am un vecin nevoias la tara care si-a luat, cu credit de nevoi personale,o plasma de 102 cm, are 6 copii, traieste din alocatia lor, bea de rupe, etc) si acum se fac ca ploua.
Din punctul meu de vedere este inselaciune, atita timp cat nici nu mai vrei sa auzi de returnarea banilor, invocand saracia, criza si altele.Pacat ca legislatia penala nu prevede o atare probabilitate (ma rog, conditiile penale pentru inselaciune sunt altele).
Platiti-va datoriile !! Asa e fair, asa e normal.Cand nu mai puteti plati, intelegeti-va cu banca, cu recuperatorii, reesalonati.
Va mai spun un lucru : criza va trece, se vor relansa creditele, veti dori sa faceti alte credite pt. ca veti avea loc de munca si, pina nu achiati restantele, cu tot cu penalitati, nu veti vedea alti bani, fiind debitori.
Ganditi un pic mai amplu, nu de la o zi la alta ........