avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societate de recuperari creante

Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am mai reusit sa platesc; dupa asta am primit vreo doua fact de la orange dupa care nu am mai primit nimic pana anu trecut pe la sfarsit,cand am primit acasa o instiintare de plata de la de Eos Ksi cum ca sunt datoare cu suma de 1650 pe factura orange.N-am raspuns in nici un fel instiintarii si anul asta m-a contactat telefonic o doamna de acolo ca am de plata aceasta suma si ce pot face; eu am zis ca deocamdata nu pot face nimic si tot a insistat ca sa platesc esalonat...am zis ca o sa ma gandesc si le-am zis ca daca o fii o sa platesc esalonat; bine-nteles ca nu le-am platit nimic nici in ziua de azi; si azi dimineata primesc din nou telefon de la aceeasi doamna care ofensata la mine imi zice ca trimite dosaru la legal sa rezolve ei. As dori daca se poate si ingaduiti sa-mi spuneti in cateva cuvinte ce ar trebui sa fac,si daca se poate ca astia sa puna sechestru pe bunurile mamei.
Va multumesc,
In primul rand, nu ati vrea sa initiati cu totii un subiect despre comdamnarea debitorilor? Ca sa discutam separat, ca e off topic de cam o pagina...

Domnule Doru, omul mai intreaba cum sa evite plata, cum sa intarzie sau sa nu plateaca? Ma intreaba daca se poate sa scape si eu ce sa-i spun? "Dom'le, nu mai manca, vinde-ti vaca si dacia veche, tine post si plateste"??? Pai omul abia m-a intrebat cum sa evite asta... ce, sunt tampita, nu inteleg?
Moralitatea pentru care un user sau altul ma intreaba chestiuni legale nu ma priveste, eu nu sunt aici sa judec, eventual doar sa ajut la o cultura in domeniul dreptului.
Toti "tzeparii" astia stiu ca au posibilitatea sa plateasca... :D evident.
Daca dv. numiti lacuna legislativa drepturile consumatorului, nulitatea contractului nenegociat etc., va doresc sa vizitati tari care nu au njici macar teoretic sisteme de drept democratice, bazate pe drepturile omului.

Domnule jonny, ma bucur ca stiti procedurile legale de recuperare datorii, ar ajuta si daca ati cunoaste drepturile debitorilor... si va spune un om care se ocupa, si el, de recuperare de creante...
Faptul ca ne aratati atat de senin ca se pot retrimite notificari, dar totusi se trimit vederi postale si se dau telefoane de intimidare... arata nu tocmai buna-credinta. De asemenea, faptul ca aratati ca sumele se compun din penalitati si dobanda legala, imi da ceva de gandit... nu tocmai pozitiv despre dv.
De ce n-o fi o idee buna sa-mi schimb nr. de telefoon ca sa nu ma mai streseze unii care nu au niciun drept s-o faca in acest mod nu vad de ce sa nu ma avantajeze. Fara un argument, permiteti-mi sa ma indoiesc de realitatea informatiilor date asa, cu lingurita, catre cititor.
Daca majoritatea debitorilor ar sti sa negocieze, contracte cu penalitati de 1% nu s-a incheia... B-) si nici cu clauze care arata ca se poate depasi principalul cu penalitati de spe mii de ori...

Daca exista vecinii ai unora ce beau toti banii dar si-au luat plasma si nu au venituri, numai un inconstient i-a putut da credit.
E riscul creditoruljui sau al societatii de asigurare si e normal asta, ca de aia ia creditorul dobanzi si comisioane, sa-si acopere si astfel de riscuri. Asta e mersul lucrurilor, creditorul mai greseste si el pune greselile in costurile creditului.
Eu sunt de acord ca ar fi indicat ca toti sa fim destepti, economi, cu sint de raspundere... dar cine sunt eu sau alt user sa incep sa-i judec aici sau aiurea pe cei care nu-mi impartasesc punctul de vedere?
De-aia e democratie, sa poata gandi si trai fiecare cum alege. Cu raspunderea ce decurge din asta.

Asa cum arata merlyn, multe contracte (99,99999%) nu sunt negociate, ci impuse. Asta e ilegal, ca sa clarificam. Este negocierea de pe o pozitie de forta si e ilegala, Codul civil sanctioneaza asta cu nulitatea! Nu eu sau mama mea au facut legea asta, ci altii mai destepti ca noi, unii poate erau chiar creditori in acel moment! :))

Toata lumea stie ca ideea unei datorii e sa o platesti. Daca nu stie, inseamna ca nu are notiuni fundameltale de viata, adica are probleme de socio-adaptabilitate mult mai mari decat a intelege ca datoreaza niste bani. Si nu sunt eu in masura sa le schimb o intreaba abordare a vietii sau perceptie despre bine si rau! ;)

De asemenea, as vrea sa spun si ca nu este condamnabil ca un creditor sa-i ceara debitorului sau datoria, fie ea si prescrisa.
Asa cum am mai spus, AVLIL a scris:
[...] nu pentru orice datorie e musai de ajuns in instanta, daca exista un alt titlu executoriu debitorul poate fi executat fara a mai exista vreun proces in acest sens, doar incuviintarea instantei dupa adresarea cererii catre executor.
Cat despre recuperarea datoriilor prescrise, nu inseamna ca daca o datorie e prescrisa ea nu se poate recupera.
Prescriptia nu poate opera in lipsa ivocarii ei de catre debitor si ati fi uimit cati oameni nu-si cunosc drepturile... Se intampla si in instanta, nu numai in afara ei.
Daca imi datorati ceva de 15 ani si va pot conbinge sa-mi platiti, puteti apoi sa va prindeti ca ati fi putut sa nu-mi platiti, la revedere! PLata e valabila in contul datoriei.
E normala acea notificare (ca ea nu e chiar o somatie), fac si eu astfel de notificari si daca cineva ma plateste fac notificare si pentru o datorie prescrisa. Ca nu e ilegal.
O datorie trebuie platita daca vrea creditorul, ca principiu... dupa un timp, ea se poate plati numai daca vrea debitorul...
E simplu, legal vorbind.

In plus, recuperarea amiabila a datoriilor costa mai putin si produce mai mult decat recuperarea lor prin instanta... Astfel, costul cu executorul si/sau avocatul sunt costuri pe care societatile de recuperari le elimina cat pot.
Nu e ilegal sa incerci a-ti recupera o datorie prin orice cai legale: convingerea prietenilor, a vecinilor, a debitorului, chiar convingerea a unor terte persoane sa plateasca in numele si pentru debitor... atata timp cat toti isi inteleg drepturile si obligatiile.
Subiectul e mai amplu aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Si am scris clar ca oamenii trebuie sa-si plateasca datoriile... nu ca ei n-ar sti.
Belsug tuturor debitorilor! ;)
Buna ziua

Multumim foarte mult pt sugestiile oferite.O sa tinem cont de ele,poate chiar Eos o sa-si schimbe total procedura de lucru:
- n-o sa mai dam telefoane
-n-o sa mai trimitem notificari
- n-o sa mai fim transparenti,si sa le explicam oamenilor ca platesc si penalitati de intarziere sau dobanzi
-o sa ne rugam la Dumnezeu ca oamenii sa inteleaga ca au datorii ce trebuie achitate.
Daca dvs considerati ca e mai bine sa va schimbati nr de telefon ,cand aveti o datorie....foarte bine..sa fiti sanatoasa:D
Multumim pentru lamuririle aduse ,referitoare la contracte,la creditori sau asiguratori:)
Am fi incantati sa faceti parte din echipa Eos.Sunt ferm convins ca sprijinul dvs va cantarii foarte mult in activitatea de recuperare creante.


O zi buna sa aveti=D>
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
jonny_jonny, utilizator
Aveti dreptate, domnule Doru, in ce priveste partea juridica a contractului cu respectivul operator de telefonie mobila. De altfel, cred ca e valabil si pentru ceilalti operatori. Eu am o ruda, inginer, absolvent de Electronica si Telecomunicatii, care mi-a spus ca a studiat acest contract dpdv tehnic si ca nu se garanteaza nimic,nici macar o receptie optima. In ce priveste partea juridica, a cerut o copie a contractului pentru a cere sfatul unui avocat (era vorba de un abonament costisitor). Bineinteles, nu a primit-o si atunci a renuntat la contractul cu ei.
Dar ce sa faca, avea nevoie de acel serviciu si s-a adresat altui operator, cu un contract la fel de subred, pe care l-a acceptat, fara sa-l mai studieze amanuntit.
Morala fabulei?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
Este absolut frumos ca stim totii cauzele psiho-sociale ale tuturor problemelor vecinilor si necunoscutilor nostri...
Am raspuns astfel pentru ca eu sunt avocat si nu intru aici ca datator de pareri in ale legii... ci ca datator de pareri specializat in lege.
Intru aici tocmai pentru ca un agent de recuperari sa inteleaga sa nu puna si intre dobanda legala si penalitati sau, daca din necunostinta a facut-o, sa il transforme in sau.
Intru aici sa-i spun omului drepturile lui, sa-i fac o mica si neinsemnata cultura juridica intr-un domeniu care il intereseaza pe el, fie debite, fie contracte, fie mosteniri.
De ce X sau Y vrea sa-si dezmosteneasca fiica sau de ce nu vrea sa achite o datorie... e treaba lui. Nu sunt eu in masura sa judec, nici userul de-aici si nici clientul care-mi bate la usa.
Eu trebuie sa inteleg lucrurile ca sa-i pot raspunde cat mai bine, nu ca sa-l injur dupa ce pleaca sau chiar cat timp imi consum timpul cu el.
Daca oamenii astia chiar nu prezinta o anumita moralitate sau structura de caracter, de ce mai stati de vorba cu ei... fie si pe un forum?
Asta vreau sa spun... e bine sa stie omul ca si daca un agent de recuperari creante spune ca ii calculeaza si dobanda legala si penalitati, el poate cere sa i se calculeze numai penalitatile... nu sa i se ia si pielea de pe el.
De asemenea, le spun si ca "trecerea bunurilor pe numele altuia" nu-i ajuta cu mare lucru... acestea putand fi in continuare executate.
Sunt fair si le spun toate adevarurile dpdv juridic, nu tin nici cu lupul, nici cu varza si nici macar partea caprei n-o tin! :))
Ca acel client bea banii de rata... e treaba lui! Nu ma priveste si poate sa judece numai un judecator! Altul e scopul meu aici si in societate.
Atata timp cat creditorul nu i-a tinut o morala viitorului sau debitor despre painea luata de la gura copilului ca s-o bea, nu l-a pus sa jure pe biblie ca nu atinge tigari si ca nu-si intoxica minorul cu fum de tigara... atata timp cat mercantil (si corect, dealtfel) s-a gandit la castigul sau... cine sunt eu ca in aceeasi piata a creditelor sa tin cont de alte principii decat cele zilnice, legale, pecuniare?
Ca vine clientul apoi si-mi spune ca-s avocat prost, ca acel creditor se supune numai legii, pe cand eu l-am suspus pe el unui numar suplimentar de alte reguli sociale, morale si/sau crestine... Or trebuia sa-i fi aparat drepturile si nu sa-i fi crescut obligatiile, nu? :sorry: Ca asta e treaba mea de avocat.
Cine sunt eu sa-mi condamn propriul client sau pe userul care imi cere o opinie pe un forum? :O Nu simt nevoia sa condamn pe nimeni, indiferent ca principiile mele de viata nu sunt impartasite de toti. As impusca prea multi. :P

Atitudinea din mesajul anterior al userului jonny_jonny arata exact cum procedeaza un agent de recuperari; lui nu i se aplica biblia si morala, el poate lua in balon, poate da telefoane la nervi si poate raspunde aiurea, lui i se permite.
Daca insa un debitor cu un debit prescris vorbeste despre rochii si baloane ori arata aceeasi mistocareala, asta e imoral.
Prin urmare, chiar daca eu accept ca fiecare trebuie sa faca ce considera (in limitele legii) ca sa-si atinga scopul (debitorul sa povesteasca filme, recuperatorul sa continue cu telefoanele), jonny_jonny nu numai ca nu suporta anumiti debitori, insa daca ar fi de partea cealalta a baricadei nu s-ar suporta pe sine cu aceste procedee de abordare!
Cu alte cuvinte, daca nu e ca mine, e prost. :D Cam asta pare a fi abordarea de mai sus.

Am cerut si eu contract de credit de la banca si mi-au spus ca mi-l dau la semnare!!! :)) Pai nu ajung acolo in conditiile astea.
Am imprumutat de la prieteni, evident. ;)
Dar daca ai musai nevoie ce faci? Intri in sistemul care, din pacate, te invata nesimtirea.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Noroc cu dvs.....insulita salvatoare in bezmeticismul debitorilor rau intentionati-cu aura de sfant ...
nu stiu ce dracului s-ar fi facut fara dvs..
faceti presupuneri nefondate, gen:"Atitudinea din mesajul anterior al userului jonny_jonny arata exact cum procedeaza un agent de recuperari; lui nu i se aplica biblia si morala, el poate lua in balon, poate da telefoane la nervi si poate raspunde aiurea, lui i se permite. ....
...... jonny_jonny nu numai ca nu suporta anumiti debitori, insa daca ar fi de partea cealalta a baricadei nu s-ar suporta pe sine cu aceste procedee de abordare!
Cu alte cuvinte, daca nu e ca mine, e prost."...si pe langa asta,mai si aiurati intr-un ditamai comentariul ,fara nici macar o concluzie..#-o

noroc ca nu sunt multi care sa piarda vremea incercand sa priceapa ce a vrut dna cu probleme sa zica...


seara buna....=D>

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi - biroul de credit --restrictionat sa nu mai pot lua credit? florinroh florinroh As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.... Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)