avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie asociatie proprietari

Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere?
Cel mai recent răspuns: FUJYMOTO , utilizator 19:22, 5 Decembrie 2018
unique636 a scris:
Suma totala de plata a intretinerii la ora actuala este de 1000 lei + penalizari de 700 lei rezultand totalul de 1700!!!

Asta inseamna ca ati avut restante mai mari daca acum mai aveti 1000 lei la intretinere si intre timp ati mai achitat.
Asa ca argumentatia urmatorului @terentetalharu
Contestați cotele de întreținere si cereți lămuriri. 7 luni x 30 zile = 210 zile x 0,2%/zi = 42% 1000 x 42%= 420 lei.

nu este corecta.
Poate ca restanta a fost de 2000 lei din care a mai achitat intre timp, asa cum spune, si a mai ramas cu o restanta actuala de 1000 lei
Iar daca e sa facem calculul dv. cei 2000 lei in 7 luni puteau usor sa genereze 700 lei penalizari calculate absolut corect.

Sa fim intelesi. Eu nu sustin ca penalizarile de 700 lei sunt corect sau incorect calculate dar nu pot accepta ca adevarate afirmatiile utilizatorului ca i s-au calculat abuziv penalizari, penalizari la penalizari... pe cifrele prezentate.

Multumesc pt raspunsuri.
As vrea sa ma lamuriti daca exista vreo lege care anuleaza toate penalizarile in cazul platii integrale a intretinerii, si daca da, cum si cand se aplica?
Nu mai este nicio lege in acest sens si nici nu ar fi normal, adica s-ar face o adevarata discriminare intre cei care achita luna de luna si cei care din motive pe care nu vreau sa le comentez, nu pot achita ceea ce au consumat prin as. prop., pentru care se calculeaza penalizari.
Cum ati fost sfatuit, cereti la as. prop. clarificari in scris privind calculul penalizarilor despre care faceti vorbire. Asociatia trebuie sa raspunda, tot in scris, respectiv cu un calcul tabelar cu toate informatiile necesare.
Daca nu sunteti multumit, puteti merge la primaria locala unde fiinteaza un serviciu specializat in relatiile cu as. prop. Ar fi bine sa anexati si raspunsul as. prop.
Thran: o intrebare, penalizare la ceea ce a fost deja penalizat se poate face? De exemplu eu am suma de 400 lei incluse penalizarile... La urmatoarea penalizare poate penaliza suma penalizata?
Nu este legal...tocmai din acest motiv am expus situatia mea aici.Mie mi-au pus penalizari peste penalizari!!!!
O sa urmez demersurile de mai sus pt a afla calculele in detalii.

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)